Още когато излезе моето име, още в четвъртък бях готова

...
Още когато излезе моето име, още в четвъртък бях готова
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Сделката е спрямо законите на страната

Още когато излезе моето име, още в четвъртък бях подготвена освен на ход с инспекции, а и с подаване на оставка. Това сподели пред Българска национална телевизия министърът в оставка Цецка Цачева.

Докато тече инспекцията за имотната договорка, Цачева е в заплатен годишен отпуск, нейната оставка би трябвало да бъде гласувана и от депутатите. В събота министър председателят Борисов одобри оставка ѝ, изиска и тази на зам.-министърката на спорта Ваня Колева.

С подаването на оставката желая изрично да смъква всякакво напрежение от държавното управление и от премиера. Когато изгубих президентската акция, поех персонална отговорност, партията продължи напред, напомни Цачева.

Не съм имала въобще информация и познания кой, къде и по какъв начин е купувал от тази компания, съобщи Цачева, запитана дали е знаела за жилището на Цветан Цветанов в постройка на същия строител и в същия квартал и на Ваня Колева, която също подаде оставка в събота.

Аз давам отговор за себе си, повтори още тя.

Какво значи действителна пазарна цена? Това е въпрос на договаряне сред продавача и купувача. Има жилища и парцели, които са купени на по-ниска цена от моята. Нека да се произнесе инспекцията, аз нямам никакви терзания, безапелационна бе Цецка Цачева.

Не ме вкарвайте в схеми за мои разсъждения, аз разясня персонално поетите от мен дейности и стъпки, сподели отново Цачева и отхвърли да разяснява парцелите на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Тя съобщи, че няма взаимовръзки с компанията по линия на свързани лица. По думите ѝ не може да бъде пускано в пространството изказванието за лобизъм в законодателството, защото това е нещо, което би трябвало да бъде потвърдено.

Аз съм изрично уверена като правист, че договорката ми е по отношение на законите на страната, само че дали има осъществено закононарушение или не, или други нарушавания, дано да го кажат способените за това институции. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР