Още хиляда камери ще бъдат поставени в София от Столична

...
Още хиляда камери ще бъдат поставени в София от Столична
Коментари Харесай

Слагат още хиляда камери в София

Още хиляда камери ще бъдат сложени в София от Столична община като част от видеосистемата за наблюдаване. С приоритет са детски градини и учебни заведения поради сигурността на децата. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова и добави, че поръчката за новите камери към този момент е пусната. " Категорично видеонаблюдението e дейно. Разширяваме системата и направихме връзка със Столична дирекция на вътрешните работи ", изясни подкаралата четвърти мандат Фандъкова при инспекцията на довършването на новата постройка на 64 учебно заведение " Цар Симеон Велики " в столичния квартал " Симеоново ".

Тя добави, че при предпочитание на жителите също ще се слагат камери и ще се включват в системата тук-там, които се считат за рискови. " Ето тук в учебно заведение има видеонаблюдение, построено от Столична община. то обгръща региона на учебното заведение. Заедно с това пък шефът и учителите са си създали вътрешна система за видеонаблюдение. Първо това е предварителна защита сред похищения и закононарушения и пази децата в двора и региона на учебното заведение. Второ, в случай че има закононарушение оказва помощ на полицията и сигурно оказва помощ да се понижи престъпността. Това е значима политика, която ние ще продължим и идната година. И в идващия план за бюджета също ще заложим средства за разширение на системата на видеонаблюдение в учебни заведения, детски градини, паркове и градски пространства. Също по този начин имаме поради и рискови зони, за които жителите желаят да има видеонаблюдение. Знаете, че тази година в кварталите " Миленков " и " Абдовица ", по избор на инициативните комитети, изградихме система за видонаблюдение и за мен е то е дейно ", разяснява Фандъков

Тя заяви още, че 6 000 семейства в София към този момент са декларирали, че желаят да си сменят печките и системите за отопление с други възможности и екологични. Общо в столицата 20 000 семейства имат опция да подменят гратис отоплението си с по-екологично по програмата Live+. Заявленията за промяна на отоплението се подават в районните кметства. Фандъкова отхвърли да разяснява изказванията, че концентрацията на серен диоксид в София двойно надвишавали допустимите правила, с аргумента това да създадат експертите.

" Станциите, които мерят от ИА " Околна среда " дават друга информация. За мен е значимо да продължаваме с политиките за възстановяване на качеството на атмосферния въздух в София и това е от една страна възстановяване на градския превоз, от друга продължаваме построяването на метрото, довеждащ превоз по който работим, с цел да може повече хора да употребяват градския превоз. Бус ленти и велоалеи това е наша отговорност и ние го вършим ", сподели още Фандъкова. " Програма ни е с над 100 ограничения и всички те се извършват. За страдание не може с магическа пръчка да се почисти въздухът в София без нашите старания. Важно е какви коли караме, какъв брой постоянно ги караме, както и използването на градския превоз. Моята задача е да работя за подобряването на качеството на въздуха, колкото се може ограничение на старите коли, които замърсяват, надзор върху системите. По моя иницатива предоставихме газанализатори на КАТ. Надявам се по-активно да ги употребяват и колите с не положителни системи да бъдат спирани от придвижване, извънредно значимо е това ", съобщи още столичният кмет. По мотив визитата си в учебното заведение в " Симеоново " Фандъкова разгласи, че една от значимите задания на Столичната община е да няма учебно заведение без физкултурен салон. " На път сме да осъществяваме този приоритет, дружно със строителството на нови учебни здания ", увери Фандъкова. тя разяснява и връзките с районните кметове, където Демократична България и Българска социалистическа партия към този момент ръководят 10 от 24 региона. " Обръщам внимание какъв брой е значимо районните кметове да работят, а освен да мрънкат и да се оплакват. Чувам по какъв начин щели да ме „ притискат “. Аз нямам нужна от напън, в случай че кметът си е приключил работата. Ако дойдат с подготвен план, незабавно го залагаме за строителство “, добави тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР