Още едно тежко изпитание чака националния ни отбор, който се

...
Още едно тежко изпитание чака националния ни отбор, който се
Коментари Харесай

Няма място за отстъпление

Още едно тежко тестване чака националния ни тим, който се стреми към класиране на Евро 2020. Началото не беше изключително обнадеждаващо - 1:1 вкъщи против Черна гора. Днес съставът на Петър Хубчев ще гостува на Косово и е повече от несъмнено, че мачът в Прищина ще бъде доста сложен. Съперникът разполага с технични и в това време нападателни футболисти, които са жадни да се потвърдят. Косоварите се показаха доста мощно в Лигата на нациите, а в този момент са окуражени да покажат, че са стойностен отбор и в квалификациите за еврофиналите. Френетичната атмосфера по трибуните ще е още един плюс за домакините, само че не би трябвало да стряска " лъвовете ", които имат качествата да сграбчен трите точки и да се слагат в по-добра позиция преди идващите дуели в групата.

България още веднъж няма да може да излезе в най-благоприятен състав на стадион " Фадил Вокри ". Към контузените Кирил Десподов и Пламен Илиев се причисли Ивайло Чочев. Халфът на Палермо получи фрактура на капачката след доста тежко единоборство с състезател на Черна гора и ще бъде отвън терените най-малко половин година.

На вратата и тази вечер ще е Николай Михайлов, а двойка централни бранители ще са Николай Бодуров и Васил Божиков. Отдясно на защитата ще е Страхил Попов, а отляво може да се появи Антон Недялков, който към този момент не усеща толкоз мощни болки в рамото. Ако въпреки всичко футболистът на Лудогорец не е изцяло подготвен, титуляр още веднъж ще е опитният Петър Занев. Симеон Славчев ще замести Чочев до Георги Костадинов в средата на терена, а Николай Димитров ще бъде предпочетен пред Галин Иванов на левия фланг. Отдясно ще работи Тодор Неделев, а капитанът Ивелин Попов и Спас Делев ще си сменят местата в предни позиции. Съществува и вид на върха на офанзивата да бъде гласувано доверие на Станислав Костов.

Наставникът на косоварите Бернар Шаланд ще бъде лишен от услугите на левия бек Бенямин Кололи, който е доста значима фигура в отбора. Футболистът на ФК Цюрих не съумя да се възвърне в точния момент от контузията си и вместо него ще стартира Леарт Пекарада. Хекуран Крезиу обаче е подготвен за конфликта с България. Голямата звезда на домакините Милот Рашица от (Вердер (Бремен) ще работи отдясно поп нападението. Трябва доста да се внимава и с офанзивния халф Берсант Целина, който вкара единия от головете за равенството 2:2 против Дания в последната контрола на отбора.

Рефер на мача ще е литовецът Гедиминас Мазейка. Той свири свветовната подготовка против Люксембург в София през 2016 година, извоювана от " трикольорите " с 4:3. Освен това, Мазейка ни носи шанс и на клубно равнище - той е бил рефер при победи на Литекс и ЦСКА в евротурнирите.

Билетите за мача бяха разпродадени от дълго време и двата тима ще играят пред цялостни трибуни.

Квалификации за Евро 2020 - група " А ":

КОСОВО - БЪЛГАРИЯ

Вероятни сформира:

КОСОВО (4-2-3-1): Мурич; Войвода, Рахмани, Алити, Пекарада; Шала, Х, Крезиу; Рашица, Целина, Зенели; Мурики
Селекционер: Б. Шаланд
БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): Михайлов; С. Попов, Бодуров, Божиков, Недялков; Славчев, Костадинов; Неделев, И. Попов, Н. Димитров; Делев
Селекционер: П. Хубчев

СЪДИЯ: Гедиминас Мазейка (Литва)
СТАДИОН: " Фадил Вокри ", Прищина
НАЧАЛО: 21:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК ЕВРО 2020 2 кръг, понеделник 25 март  Косово 21:45предстои  България
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР