Още едно разочарование за Фулъм. Въпреки скъпата си лятна селекция,

...
Още едно разочарование за Фулъм. Въпреки скъпата си лятна селекция,
Коментари Харесай

Два автогола съкрушиха Фулъм в дербито на дъното

Още едно отчаяние за Фулъм. Въпреки скъпата си лятна селекция, тимът продължава със слабите резултати и не може да се измъкне от дъното на класирането. Днес някогашният отбор на Димитър Бербатов отстъпи с 1:2 като посетител на Бърнли и е на предпоследното 19-о място с едвам 14 точки.

" Котиджърс " имаха шанса да поведат в самото начало със зрелищно попадение на Андре Шюрле, само че още до почивката автоголове на Джо Брайън и Денис Одой ги пречупиха. Късметът несъмнено не беше на страната на лондончани, тъй като при 1:2 Брайън уцели греда.

Сблъсъкът сред два от трите тима в зоната на изпадащите беше от голяма значимост и всеки от противниците знаеше, че възможна неверна стъпка през днешния ден може да има съдбовни последствия в края на сезона. Фулъм се стремеше към първа победа на непознат терен, а Бърнли искаше да вземе реванш за загубата с 2:4 на " Крейвън Котидж " по-рано през акцията.

Мениджърът на домакините Шон Дайк направи единствено една смяна в състава спрямо дуела против Хъдърсфийлд (2:1). Заради травма го нямаше Йохан Гудмундсон, а мястото му в халфовата линия зае Джеф Кендрик. Крис Ууд и Ашли Барнс по традиция си партнираха в предни позиции. За Барнс това беше стотен мач с екипа на Бърнли във всички надпревари.

Today is Ashley Barnes' 100th start for Burnley in all competitions pic.twitter.com/OzEmTQVOmK
— Burnley FC (@BurnleyOfficial) 12 януари 2019 година Сред титулярите на Фулъм се появиха Калъм Чембърс и Жан-Микаел Сери вместо Ибрахима Сисе и Том Кеърни. В офанзива Калудио Раниери разчиташе на Александър Митрович, Шюрле и Райън Сесеньон, а Абубакар Камара въобще не попадна в групата за мача.
" Котиджърс " поведоха още във втората минута минута след съвършен дълъг пас на Денис Одой и майсторско осъществяване на Шюрле. Германският национал овладя топката, а по-късно мощният му шут под гредата не остави никакви шансове на Том Хийтън.

Следващите минути не бяха лесни за Бърнли и гостите даже можеха да удвоят преднината си, само че доста бързо най-голямата уязвимост на отбора - играта в отбранителен проект, си пролича с цялостна мощ. Две груби неточности в разстояние на три минути доведоха до два автогола и върнаха усмивките на " Търф Моор ".

В 20-ата минута след центриране на Дуайт Макнийл топката стигна на другия фланг до Кендрик, който побърза да я върне в наказателното поле. Последва рикошет от крайници на Сесеньон, а по-късно застаналият пред голлинията Джо Брайън нямаше какво да стори и резултатът стана 1:1.
Малко по-късно още веднъж Джеф Кендрик опита центриране, само че този път отляво, а в опита си да го блокира Денис Одой заби неспасяемо топката в близкия ъгъл на вратата, защитавана от Серхио Рико.

До почивката имаше още няколко доста забавни епизода. В 26-ата минута Джо Брайън разтресе гредата с глава, а след това Сесеньон пропусна от непосредствена непосредственост след хубаво подаване на Шюрле. Лондончани проведоха още няколко рискови офанзиви, само че не ги приключиха с удари.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Премиър лийг 22 кръг, събота 12 януари  Бърнли 2:1краен резулат  Фулъм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР