Още едно от т.нар. обществено значими дела беше прекратено. Софийският

...
Още едно от т.нар. обществено значими дела беше прекратено. Софийският
Коментари Харесай

СГС върна обвинителния акт срещу бившия шеф на пътната агенция Лазар Лазаров

Още едно от така наречен публично значими каузи беше прекъснато. Софийският градски съд върна на прокуратурата обвинителния акт против някогашния началник на пътната организация Лазар Лазаров.

Лазаров е на съд за умишлена занемареност, обвързвана със градежа на автомагистрала „ Марица “. От дейностите му, съгласно прокуратурата, Агенцията е била ощетена с близо 42 милиона лв.. С това обаче не се съгласи намиращият се в правосъдната зала юрист на АПИ, който разгласи, че институцията не желае да се конституира като цивилен просител, тъй като не счита, че е ощетена. Министерството на районното развиване пък въобще не изпрати собствен представител.

Съдия Николай Николов приключи дело с претекст, че обвиняването е доста разпокъсано, а в обвинителния акт не откри съответни данни, които да поддържат тезата на прокуратурата, че някогашният началник на АПИ умишлено е ощетил Пътната организация. Самият Лазаров също разгласи, че не схваща в какво е упрекнат, а юристът му Кристиан Мирчев разяснява:

„ Прокурорът е единственият държавен орган, който преценява на кого и какво обвиняване да повдигне. В тази връзка ние не оспорваме дейностите на прокуратурата, а оспорваме метода, по който е осъществено, защото затруднява напълно правото на отбрана. Прокурорът си има право да потвърждава неговите изказвания, само че това към момента са едни изказвания. Тепърва предстоят да бъдат потвърдени. Считам, че ще бъде доста мъчно “.

Делото против Лазар Лазаров беше импортирано първо в Специализирания углавен съд. Той го приключи и го прати на Върховен касационен съд, тъй като реши, че не му е подсъдно. Върховните съдии се съгласиха и пратиха делото на Градския съд. Прокуратурата може да стачкува връщането на обвинителния акт пред Софийския апелативен съд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР