Още едно място надолу на поредни избори се срина Корнелия

...
Още едно място надолу на поредни избори се срина Корнелия
Коментари Харесай

Корнелия е 5-а в „лидерския” 25 МИР- София с по-нисък от средния за партията резултат

Още едно място надолу на следващи избори се срина Корнелия Нинова и като лидер на листа в така наречен " лидерски ” 25-и Многомандатен изборен регион. Навремето тя беше втора след Бойко Борисов, след това слезе до трета, оттова – на четвърта позиция последния път, а в неделя финишира пета.

Председателката на Народно събрание на Българска социалистическа партия съумя да вземе едвам 8,43 на 100 от вота, което е с към % по-малко от междинния резултат за страната на нейната лична партия – т.е. неуспехът е ефектен.
Огромният регион, където е най-големият жк в страната Люлин и още куп " спални ” и който се води " работен ”, тоест ляв по концепция, събра едвам 11 734 гласа.

В другия воден от Нинова регион – Благоевградски – първият, който я прати в Народното събрание през 2009 година,тя взе 10,65 на 100 от гласовете или 12 080 вота. ГЕРБ печели троен на нейния резултат – 30,73, Движение за права и свободи с лидер на листата прави съвсем двоен – 18, 71 на 100, а Промяната – 15,67%. За отбелязване е, че в региона Българска социалистическа партия въпреки всичко има кметове.

Сред тях е заместникът на Нинова Москов в Гоце Делчев, а също градоначалниците в Банско, Кресна. На този декор 10,65% е избор на съмнение и за тях и не подсказва особени шансове за локалните избори единствено след година.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР