Още едно красиво и талантливо момиче, което впечатлява не само

...
Още едно красиво и талантливо момиче, което впечатлява не само
Коментари Харесай

Момичето, което описва любовта с цветя!

Още едно красиво и надарено момиче, което впечатлява освен с красота, само че и със мощ и обич. Познавахме Жени Ковачева като стилист и дизайнер, а към този момент и като флорист и се срещаме с нея в нейното място –   NEA . И сме любопитни да научим повече за Жени, за цветята и за всичко, обвързвано с тях. Освен това се възползваме и от идния Св. Валентин, с цел да разберем още малко и за любовта. 

Каква е за Вас любовта от пръв взор към едно цвете?

Пленяваща като за начало. Цвете, което колкото повече го мечтателствам, толкоз по-красиво и удивително ми се коства. Впечатлява ме растение, което не е извънредно публикувано и с всепризната хубост. Трябва да ме заинтригува мощно с присъщите си форми, другоземен генезис и характерни особености.

Опишете любовта с цветя?

Съвкупност от голям брой разнородни форми, комплицирано взаимоотношение на цветове и аромати. Визуализирам си я с съществуването на доста ярки и контрастни тонове и основа от пастелни бледи нюанси. Преминаващи през разнообразни стадии, плътност на страсти и усеща.


Какъв би бил флоралният аранжимент на масата във връзка празника на влюбените?

Всичко, което е отвън клишето, за мен, е за предпочитане, въпреки че символиката на розата – " ти завоюва моето сърце ", се е наложила като най-подходящо цвете за повода. Аз бих предложила по-изненадващи и разнородни композиции, които описват истории и олицетворяват същността на обичаната. Могат да бъдат както няколко доста нежни и деликатни цветя, по този начин и ярки контрастни съчетания. Приветствам по-задълбочен взор и отношение, по-истински и откровени усеща.

Момичетата от града какви букети си подаряват?

Момичетата са с друг характер и сензитивност, надлежно изборът им се стопира на разнородни цветя, само че най-вече като че ли избират еустоми, лалета, божури и рози. Женствени, нежни и доста деликатни цветя. Има, несъмнено, буйни фенове и на екзотичните растения.

Кои ще са цветята за Св. Валентин 2019?!

Предполагам и тази година няма да има изненади. Ежегодно, и най-често, е безконечната класика – розата. Много застъпен избор са и лалетата, които са знак на признание и съвършена обич. Всяка година отправям към антуриум, поради формата му на сърце и орхидеите, които са най-благородните, елегантни и изтънчени цветя.

 Цветята имат ли пол? Как е вярно да се съчетават?

Според науката ботаника цветовете могат да бъдат еднополови и двуполови. Цветът е размножителен орган при покритосеменните растения. Цветоносите се опрашват и по този начин се развъждат цветовете. Поради това те се назовават още " цветни растения ". Някои от тях носят дамски имена, а други мъжки, тъй че съгласно това също би могло да се каже, че се разделят на полове. Що се отнася до съчетанието – по разнообразни критерии: цвят, форма, текстура, мирис. Предизвикателство за мен са по-смелите и на пръв взор сложни за комбиниране багри и структури. Важна е най-много концепцията и интерпретацията.

Какво желаят мъжете от един букет цветя?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР