Още едно дете се нуждае от помощ. Животът на Калоян

...
Още едно дете се нуждае от помощ. Животът на Калоян
Коментари Харесай

Малкият Коко има нужда от помощ

Още едно дете се нуждае от помощ. Животът на Калоян не стартира по никакъв начин леко . Той е роден на 2 септември 2014 година със незабавно цезарово сечение заради понижени сърдечни тонове, полихидрамнион и неправилна позиция.
 
С днешна дата Коко е с диагноза Ф84 (разстройство на развиването, неуточнено). Тя е сложена въз основа на очевидно закъснение в развиването и сензорни нарушавания от аутистичния набор, само че детето е прекомерно малко за слагане на по-точна диагноза.
 
Дадени са наставления за осъществяване на терапия с психолог , логопед , ерготерапевт и сензорна терапия . Предложени са звукотерапия и лекуване с хипербарна оксигенация.
 
Коко има потребност от финансова поддръжка, с цел да продължи терапиите си и да може да излезе от своя личен свят.
 
Малкият Коко е минал през редица тествания. Когато е на към двегодишна възраст майка му вижда, че изостава в развиването си. Коко прави избрани повтарящи се дейности, не играе с играчките си по предопределение, няма очен контакт, не се обръща на мощен звук или на името си, върти се в кръг и подскача непрекъснато на леглото. Има под паника боязън от вода, светлини, мощни звуци, движещи се обекти, непознати.-->
 
В края на 2016 година са направени няколко прегледа при детски психолог , детски невролог и детски психиатър . В държанието му към този момент има голяма позитивна смяна - има очен контакт, реагира на „ Ела ”, „ Дай ”, дава целувка с ръка, споделя довиждане, махайки с ръчичка.
 
За да може Коко да продължи да напредва и да се усъвършенства, са нужни средства, които са непостижими за фамилията .
 
За една година лечения при психолог са нужни 2700 лева (9 визити месечно), 1680 лева за ерготерапевт ( 4 визити месечно), 2800 лева за логопед (8 визити месечно) и 3200 лева за сензорна терапия (8 визити месечно), или общо 10380 лева
 
Това е целесъобразен най-малък брой визити на месец. При определяне потребност от започване на звукова терапия и терапия с хипербарна оксигенация ще са нужни още средства.

Може да дарите чрез банков превод или платформата 

Дарителска сметка:
IBAN BG80PRCB92301050455701
BIC PRCBBGSF
Прокредитбанк гр.София
титуляр: Калоян Лазаров Георгиев

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР