Още една пробойна е намерена на кораба „Вера Су”. Това

...
Още една пробойна е намерена на кораба „Вера Су”. Това
Коментари Харесай

Откриха още една пробойна на Вера Су, екоминистерството ни успива с благи вести

Още една пробойна е открита на кораба „ Вера Су”. Това е станало при водолазен оглед тази заран, съобщи NOVA.

В петък в късния следобяд стартира разтоварването на заседналия край Камен бряг транспортен съд, а упоритостта е да се работи 40 часа без спиране, с цел да може да се употребява времевия прозорец с хубаво време.

До обяд бяха разтоварени към 800 тонa, като половината от това е вода. Три баржи придвижват товара. Вместимостта на всяка от тях е 100 това. На място дойде и още една баржа с съдържимост 700 тона. На нея ще се разтоварва сухият товар.

Тази заран е изработен следващ водолазен оглед, при който е открита още една пробойна.

Същевременно от екоминистерството ни успиват, като настояват, че е регистрирано е последователно намаляване на стойностите на следените индикатори във водата край Камен бряг.

Анализирани са резултатите от изпитване на водните проби от 20 и 21 октомври, взети от брегови пункт на 60 м южно от заседналия транспортен съд “Вера Су” и от пункт директно до носа на кораба.

Анализът на данните демонстрира съвсем двойно намаляване на стойностите на следените индикатори в двата пункта по отношение на предходните, което може да се изясни с смяна в посоката на теченията и вятъра. Все отново измерените концентрации на азот амониев, азот нитратен и азот нитритен са три пъти над тренда, следен в региона преди седмица.

Екипите на Министерство на околната среда и водите не престават ежедневно да наблюдават на място положението на водите в Черно море в непосредствена непосредственост до заседналия транспортен съд за следене на интервенцията по претоварване на съда.







Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР