Още една пенсионерска организация се обяви за осъвременяване на пенсиите

...
Още една пенсионерска организация се обяви за осъвременяване на пенсиите
Коментари Харесай

Още една пенсионерска организация поиска осъвременяване на пенсиите и отпадане на тавана

Още една пенсионерска организация се разгласи за осъвременяване на пенсиите и отпадане на тавана за всички пенсии. От Българската асоциация на пенсионерите показаха настояванията си, подкрепени с над 8300 подписа от жителите на 56 обитаеми места. Едно от тях планува минималната пенсия за стаж и възраст да се изравни и обвърже с линията на беднотия, чийто размер през тази година е 321 лв., а през идната ще бъде 348 лв..
 
Преизчисляване на пенсиите съгласно стандарта на живот и годините застрахователен стаж, годишно осъвременяване и минимална пенсия, равна най-малко на линията на беднотия - това са част от настояванията, зад които застават подписите на няколко хиляди българи. Обвързването на приходите с виталния най-малко е основно, изясни Николай Говедаров от Българската асоциация на пенсионерите:
 
„ Ако задраскаме първите две точки, задоволително е страната да си съблюдава втора точка, тъй като виталният най-малко се трансформира непрекъснато, тази година е към 321 лв.. Този витален най-малко е за всички и работещи, и неработещи и е обвързване на страната по конституция “.
 
От организацията сложиха и въпроса с отпадане на тавана на пенсиите, който лимитира приходите на над 50 хиляди пенсионери, само че ще отпадне единствено за новите пенсии.
 
Тодор Стамболиев, който получава тавана от 910 лв., предложи спестените от неплащането на действителната пенсия пари да се дават на хората с най-ниски пенсии у нас:-->
 
„ Увеличават пенсиите с 2 %, 3 няма. Малките пенсии взимат по 4-5 лв., нашите пари какъв брой да са?! Хората не мога да оцеляват по селата “, сподели Стамболиев.
 
Събирането на подписи в поддръжка на настояванията на пенсионерската организация ще продължи безсрочно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР