Още една от петте площадки в Бургас, на които са

...
Още една от петте площадки в Бургас, на които са
Коментари Харесай

Подземните кофи за боклук ще заработят до седмица в Бургас

Още една от петте площадки в Бургас, на които са построени подземни кофи за боклук, следва да проработи. Тя се намира в бургаския комплекс „ Лазур “ покрай Морската градина и не е единствената в града. Остава да бъде осъществена още работа преди да влезе в употреба. Actualno.com беседва с Павлин Михов, шеф на дирекция “Околна среда ” към община Бургас:
" Не са сложени единствено вътрешните, пластмасови съдове, в които ще се събира боклука. Всички друго е готово. Има машини, които са особено за разчистване на този тип кофи. Ако обаче няма вътрешни съдове, няма къде да падне този боклук. До края на идната седмица, най-вероятно, ще бъдат инсталирани подземните контейнери “.
Проектът за новия за България метод за събиране на боклуци е почнал през 2017 година. До този миг броят на площадките за подземни съдове е над 30 на разнообразни места в града.
Предимствата на този метод на събиране на боклуци са огромни . Едни от най-осезаемите са свързани с по-малко миризми и повече непорочност.
„ Изграждането на новите площадки продължава. Те са част от системата за разделно събиране на боклуци на територията на града. Предимствата на подземните съдове са свързани с обстоятелството, че гнилостните процеси настъпват по-бавно, няма разпространяване на миризми, няма достъп на инсекти и хора до изхвърлените боклуци. Освен това, те са няколко пъти по-големи като размер от старите контейнери. Една точка с четири подземни контейнери събира 12 кубика боклуци, до момента в който от старите кофи са нужни 12, с цел да се събере такова количество боклук “, разяснява Павлин Михов,
Въпреки преимуществата, старите кофи за отпадък ще останат наоколо до подземните.
Машините, които се грижат за разчистване на подземните контейнери, са съобразени с тяхната форма и характерни отвори. Обикновено на всяка площадка има по четири подземни кофи за боклук. В две от тях се изхвърлят смесени боклуци, а другите са единствено за хартия и пластмаса.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР