Още една националка привлече волейболният отбор на Берое (Стара Загора)

...
Още една националка привлече волейболният отбор на Берое (Стара Загора)
Коментари Харесай

Берое взе Цвети Заркова

Още една националка притегли волейболният тим на Берое (Стара Загора) в женското състезание на НВЛ. Волейболната националка Цветелина Заркова ще укрепи тима на Стара Загора за втория полусезон в женското състезание. Тя ще заеме мястото на контузения диагонал Нора Богданова.

Цветелина Заркова публично подписа с клуба и към този момент тренира с тима на старозагорки в очакване на дебюта си с екипа на " зелено-белите ". Цветелина Заркова е някогашна състезателка на софийските Академик, Левски и ЦСКА. След като напусна България, тя игра за отбори в Германия, Чехия, Румъния, Русия и Азербайджан.

Кариерата на високата 189 см. централна блокировачка стартира през 2002 година, когато дебютира в българското състезание с отбора на Академик (София), а в идващия сезон става част от Левски (Сиконко), където остава до 2005 година. Още в 2004 година е привлечена в националния тим на дамите, с който взе участие в европейското състезание година по-късно. От 2005 година се състезава в Бундеслигата за Ротен Рабен (Вилсбибург), където играе в продължение на четири сезона, спечелвайки Купата на Германия. С националния отбор през 2009 година стига до бронзовия орден в Европейската лига.

От 2009 година е в Локомотив (Баку), а като част от тима на България става притежател на сребро от Европейската лига през 2010 година. След сезон прекаран в Русия в Самородок (Хабаровск), играе за година в румънския Томис (Констанца). В същата година с националния тим печели сребърен орден оъ Европейската лига. От 2012 година Заркова към този момент е в чешкия Агел (Простейов), с който победи в шампионата и националната купа, а с тима на България е бронзов медалист от Европейската лига през 2013 година. Изявява се сполучливо с Динамо (Букурещ) в румънската Дивизия А1, а с Волей (Алба Блаж) печели купата в румънското състезание през 2015 година. Играе в шампионата на Русия преди да се посвети на майчинството.

vcberoe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР