Още една жертва взеха пожарите в Гърция. 95-годишна жена издъхна

...
Още една жертва взеха пожарите в Гърция. 95-годишна жена издъхна
Коментари Харесай

Още една жертва на пожарите в Гърция: 95-годишна жена издъхна от раните си

Още една жертва взеха пожарите в Гърция. 95-годишна жена издъхна от раните си рано сутринта през днешния ден.
 Първа оставка на министър в Гърция след смъртоносните пожари  Пожарите в Гърция са най-смъртоносните в Европа от 118 години насам
Жената била ранена в пожарите предишния месец. Тя става 91-ата им жертва, написа държавната организация ANA. Няколко часа преди гибелта ѝ държавното управление, остро подложено на критика за реакцията си в рецесията, взе главите на началниците на полицията и пожарната. Министърът, отговарящ за полицията и държавната сигурност, напусна предходната седмица.

Още 36 души са в болница с рани от пожарите, разразили се на 23 юли. Шестима са в сериозно положение.

Опозиционните партии упрекват държавното управление, че не е осигурило съответно предизвестие и евакуация на курорта Мати, който както и че се пробва да скрие същинските вреди.

Полицейски съюз оповести тази седмица, че пожарната не е уведомила вярно полицията за точната локация на пожара, тъй че да могат да блокират пътищата в тази област. В резултат на това доста водачи се оказали там и били хванати в капан по тесните улици на Мати.

Правителството упорства, че ветрове със скорост 120 км/ч са повода пожарът да се популяризира толкоз бързо, по тази причина е имало малко време за организирането на ефикасна евакуация. Те акцентират и съществуването на друга спънка: противозаконното строителство в региона, който е блокирал някои пътища за бягство.

Министърът на околната среда даде обещание събарянето не противозаконните постройки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР