Още една жертва на масовия убиец от Лас Вегас почина.

...
Още една жертва на масовия убиец от Лас Вегас почина.
Коментари Харесай

Масовият убиец Падок - пенсиониран счетоводител милионер

Още една жертва на всеобщия палач от Лас Вегас умря. Убитите към този момент са 59, а ранените са 527.

На концерта навън, покрай Манадейл Бей, е имало над 20 000 души, стана ясно от последните изказвания на управляващите в Лас Вегас.

64-годишният стрелец Стивън Падок се е самоубил, преди полицията да го залови.

Пенсионираният счетоводител е бил богат човек, който обичал круизите, вечер играел интернет покер, а от време на време ходел на казино в Лас Вегас, както го разказва брат му Ерик Падок. От 2015 стрелецът живеел в Мескит – градче на пенсионери милионери в Невада, покрай границата с Аризона. Нямал даже санкция за превишена скорост.

Съвсем иначе наподобява обаче Падок с увеличаващите се разкрития на следствието. Той е имал над 40 огнестрелни оръжия, заяви полицията.  

Намерихме 23 оръжия в хотела Мандалей Бей и 19 в дома му, сподели офицер от полицията на конференция. Той добави, че следствието счита пенсионирания счетоводител за единствен причинител, който действал самичък.

Засега няма никакви версии за какво милионерът-пенсионер е разкрил автоматизираната пукотевица против публиката на кънтри концерта.

Ей Би Си обаче заяви, че бащата Падок – Патрик Бенджамин Падок е бил банков обирджия, измежду най-издирваните от ФБР през 1960-те години. Синовете му не го познавахме добре, отвърна братът Ерик Падок.

Вчера пропагандната организация на ДАЕШ – Амак, разгласи, че Падок е приел преди няколко месеца исляма и е станал боец на халифата под името Абу Абделбер Американецът. Терористичната организация пое отговорността за всеобщото ликвидиране. Властите в Съединени американски щати се съмняват в това и считат, че поемането на отговорността за касапницата е агитационен ход. До момента не са открити никакви връзки на стрелеца с интернационална терористична група, сподели ФБР. Според брат му Падок няма никакви религиозни и политически пристрастия.

Разкритията за арсенала на килъра възпали още веднъж дебатите за свободната продажба на оръжие в Съединени американски щати. Часове след стрелбата и откакто президентът Доналд Тръмп назова стрелбата „ безусловно зло “, Белият дом съобщи, че би било „ прибързано да се приказва за политика, без да знаем всички обстоятелства “. Говорителката Сара Хакъби Сандърс се опълчи на опитите „ да се прави закон, който няма да предотврати “ този тип нещастия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР