Още една болница отваря COVID отделение в Пловдив, реши Кризисния

...
Още една болница отваря COVID отделение в Пловдив, реши Кризисния
Коментари Харесай

В Пловдив разширяват базата за лечение на COVID пациенти

Още една болница отваря Коронавирус поделение в Пловдив, реши Кризисния щаб в града. Още 30 кревати до 24 часа ще влязат в оборот в града, с цел да поемат увеличеният брой пациенти в региона. Това заяви регионалният шеф Дани Каназирева пред Българска национална телевизия.
" От самото начало се стремим да не разрешаваме разбъркване на потоците. До през вчерашния ден са 7 тези заведения. От през днешния ден още една УМБАЛ Каспела. От идната седмица и още една УМБАЛ Пловдив. Виждаме повишаване на позитивните проби на територията на Пловдив и региона, за наслада, малко от тях стигат до затруднения, само че има доста приети в болница. Докато бъдат доказани позитивните проби, пациентите се настаняват в независими боксове, и това понижава потенциала ", изясни тя.
В момента в града по данни на лечебните заведения са приети в болница 115 души, от тях 98 са доказани пациенти с COVID-19. Интубирани са двама.
Общинските чиновници с ковид са добре сега: " Това са хора, които по лично предпочитание са създали тестванията си, в домашно лекуване са, не са приети в болница – добре са. ", сподели тя.
Каназирева разяснява и казусът с общинската болница " Св. Мина ": " Големият проблем не са леглата. Св. Мина я определихме, тъй като имаше под 30% заети кревати, само че за сметка на това няма личен състав – по места хората или не желаят да работят с такива пациенти, или просто няма личен състав. ", сподели тя.
По думите й занапред Пловдив ще бъде подложен на тест: " За мен два са притеснителните моменти в бъдеще. Първият е август месец – отпуските, и вторият – ноември – сезонните вируси. Надявам се да създадем вярна организация за сигурността на пациентите освен с COVID-19, само че и с други болести. ", акцентира регионалният шеф.
 
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР