Oще един заместник-министър в социалното министерство е пътувал със самолетен

...
Oще един заместник-министър в социалното министерство е пътувал със самолетен
Коментари Харесай

Още един социален зам.-министър e пътувал с бизнес класа


Oще един заместник-министър в общественото министерство е пътувал със самолетен билет за бизнес класа тази година. Това излиза наяве от отговор на ведомството на въпроси на bTV.

Темата стана настояща, откакто Росица Димитрова подаде оставка поради информацията, че е летяла първокласно до Ню Йорк по същото време, по което майките на деца с увреждания стачкуваха в цялата страна.

От министерството не споделят за кой от останалите трима заместници става дума. Те са Зорница Русинова, Лазар Лазаров и Султанка Петрова. Няма детайлности и за самата командировка. Самият Бисер Петков постоянно е пътувал в икономична класа.

Султанка Петрова отхвърли да е пътувала за хиляди левове, платени от данъкоплатците.

На пътешестване в бизнес класа имат право президентът, основният прокурор, омбудсманът, а от държавното управление – министър председателят, вицепремиерите и министрите. Също и членовете на Конституционния съд, ръководителят на Народното събрание, шефът на следствената работа и ръководителите на Върховен административен съд и Върховен касационен съд.

Зам.-министрите могат да летят в бизнес класа по изключение (например когато полетът е над 5 часа).

До момента от Министерство на вътрешните работи и от правосъдното министерство публично оповестиха, че техни представители не са пътували първокласно за командировки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР