Още един вмирисан на корупция скелет излезе от злощастното управление

...
Още един вмирисан на корупция скелет излезе от злощастното управление
Коментари Харесай

Горещо разкритие в БЛИЦ! Внезапен ФАЛИТ на фирмата за електронни табла в Пловдив!

Още един запарен на корупция скелет излезе от злополучното ръководство на пловдивския кмет Иван Тотев. Стана ясно, че компанията реализатор на електронни табла в Града под тепетата изненадващо е банкрутирала.

Става дума за „ Омега сървисиз ", която бе главен подизпълнител на "Индра Системас " и е благосъстоятелност на офшорни компании от Люксембург и Маршалските острови. След насъбраните задължения към Национална агенция за приходите последният шеф Емануел Василакис напусна България.

Вместо великански триумф електронното ръководство на превоза се трансформира в един от огромните провали на предходното ръководство на град Пловдив в лицето на кмета Иван Тотев.

Следите по проваления Транспортен план в Пловдив стартират да се заличават една по една. В неплатежоспособност е оповестена компанията, подизпълнител на испанската „ Индра Системас С.А. “, която завоюва контракта на стойност 19 570 062 лева c ДДC. Това е сдружението „ Омега сървисиз “ ЕАД, което, съгласно Търговския указател, е благосъстоятелност на офшорни компании от Люксембург и Маршалските острови, разяснява "Марица ".

При формалното сключване на контракта в Пловдив в средата на февруари 2015 година обаче сдружението носеше името "C.P.И. България " EAД. Тогава кметът Иван Тотев гръмко разгласи, че с плана "Изгpaждaнe, внeдpявaнe и пoддpъжкa нa cиcтeмa зa yпpaвлeниe нa гpaдcкия тpaнcпopт (CУГT) " ще бъде реализирана „ фyндaмeнтaлнa пpoмянa в кaчecтвoтo нa гpaдcкия тpaнcпopт в Πлoвдив “, като уточни, че това би трябвало да стане в период от 12 месеца.
За задачата испанците от "Индpa Cиcтeмac " наемат "C.P.И. България " EAД, която би трябвало да извърши инcтaлиpaнето на бopдoвoтo инфopмaциoннo и кoмyникaциoннo oбopyдвaнe в рейсовете, както и пътничecкитe инфopмaциoнни тaблa и eлcиcтeми пo cпиpкитe.
Оказва се обаче, че по това време "C.P.И. България " към този момент е огромен данъчен дебитор на Търговско дружество на Национална агенция за приходите в София и има публикуван инспекционен акт за открити отговорности от 1 567 689,22 лева по ЗКПО и ЗДДС. Въпреки това тя е позволена да работи в Пловдив и инсталира контрактуваното съоръжение, което не работи и до през днешния ден.

Въпросната компания подизпълнител е записана в София на 2 октомври 2008 година с името „ Иннова Сървисиз “ АД, а по-късно става ЕАД. На 12 март 2012 година се преименува на "С.Р.И. България “. От 11 май 2017 година пък към този момент се споделя „ Омега Сървисиз “.

Първоначално капиталът на сдружението е благосъстоятелност на Емануил Василакис, който има участия в още 18 компании. В борда на шефовете на ЕАД-то, по времето когато то работи в Пловдив, влизат още Георги Аврамчев и Панайотис Вузулидис. Те също работят с обсег - първият взе участие под друга форма в 15 сдружения, а вторият - в 29. През 2012 година Емануил Василакис трансферира собствеността на записаното в Люксембург сдружение „ Къмпютър Рисорсис Интернешънъл Груп С.А. “.

След многочислени каузи във връзка дълга към Национална агенция за приходите в последна сметка на 29 ноември 2018 година в сдружението е назначен синдик - Веселин Рашков.
„ Омега Сървисиз “ е оповестена в неплатежоспособност на 20 март 2019 година, като е наложена обща забрана и запор върху имуществото. По информация на „ Марица “ Емануил Василакис е напуснал България и не е известно къде се намира.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР