Още един удар по превъзнасяния от половин България и омразен

...
Още един удар по превъзнасяния от половин България и омразен
Коментари Харесай

Лили Иванова се отказа да пее под пилона с байрака на Рожен


Още един удар по превъзнасяния от половин България и ненавиждан на другата половина 111-метров стълб с флаг на Рожен.

Звездата на българската сцена Лили Иванова няма да пее на тържественото му разкриване на Роженските поляни на 13 юли. Нейното присъединяване в церемонията бе едно от знаковите събития, които уредниците промотираха доста шумно още от началото на акцията.

Решението на Лили Иванова бе оповестено на нейната публична Facebook страница:

Уважаеми фенове,

Поради независещи от екипа ни и от уредниците аргументи, присъединяване на Лили Иванова на 13 юли 2023 година на Роженските поляни се ОТМЕНЯ! 

Пожелаваме триумф на Роженския събор 2023 година!

Очакваме срещите си с публиката на Лили Иванова на концертите от ТУРНЕ 2023.

Екип LI

Датата на откриването бе определена особено от идеолозите на пилона – обичайният събор на Рожен (някога държавен, а към този момент частен) стартира на идващия ден, 14 юли. Пилонът ще бъде открит със „ театър с исторически картини онлайн и шоу-заря “ и… без Лили Иванова.

В последните седмици самодейността за издигане на българския байрак на 111-метров стълб провокира дискусия сред уредниците и екологични организации, както и с критици на самата концепция за сходна демонстрация на национализъм. В общи линии разграниченото до неподозирани равнища българско общество не съумя да се разбере и в това – нещо най-малко на пръв взор патриотично.

Доколко някакво нищожно количество бетон подземен ще нарани природата, може да се спори – цялото Черноморско крайбрежие е затрупано с бетон и продължава да се затрупва с цялостни сили и забележителни темпове, само че към този момент не виждаме огромни цивилен митинги.

Може да се допусна, че Лили Иванова и екипът й не желаят да влизат в следващата каша, забъркана от едни българи за други българи. Певицата от дълго време заобикаля да заема внезапни политически позиции, с които да нервира и предизвика почитателите си, в чиито редици има последователи на разнообразни партии.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР