Още един Център за подкрепа на лица с увреждания, планира

...
Още един Център за подкрепа на лица с увреждания, планира
Коментари Харесай

Нов Център за хора с увреждания ще има в Асеновград до една година

Още един Център за поддръжка на лица с увреждания, възнамерява да построи община Асеновград. Целта е да се обезпечи качествена грижа за хората с тежки множествени увреждания, като се обезпечи поддръжка и за фамилиите им. Успоредно с това, планът планува на лицата, които се грижат за подвластни членове на фамилията си, да бъде помогнато да намерят работа.
Планирано е Центърът да обезпечи дневни полудневни и почасови услуги, като грижа рехабилитация, терапия, консултиране, информиране и поддръжка на лицата с увреждания, в това число и за грижещите се за тях в домашна среда. Институцията ще е с потенциал от 30 места. В рамките на плана е планувано осъществяване на ремонт и съоръжение на подобаваща постройка за действието на Центъра. Ще бъде закупени и профилирано транспортно средство. Предвижда се институцията да бъде построена на втория етаж от някогашния Дом за деца, лишени от наставнически грижи " Таню Войвода " в Асеновград.
Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 1 000 000 лв., от които 400 000 лв. ще бъде оползотворени за главен ремонт на сградния фонд, а останалите - за дейностите на новата обществена услуга. Припомняме, че първият етаж от постройката бе напълно и главно ремонтиран и в него се реалокира активността на Дневен център за деца с увреждания. За да стане допустимо основаването на новата институция, с решение на Общински съвет-Асеновград, градската администрация ще кандидатства с квалифицирания план по Оперативна програма " Развитие на човешките запаси ", като процедурата следва да получи непосредствено даване на безплатна финансова помощ от Европейски обществен фонд. Очакванията са новата институция да бъде открита в период до една година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР