Още един старт-ъп гигант е напът да излезе на фондовия

...
Още един старт-ъп гигант е напът да излезе на фондовия
Коментари Харесай

Още един старт-ъп на борсата: Pinterest планира да събере между $1,3 и 1,5 милиарда от фондовия пазар

Още един старт-ъп колос е напът да излезе на фондовия пазар. И заложената цел за привличането на капитал от първичното обществено предложение е в размер на милиарди долари, само че въпреки всичко е по-малко от предстоящото.

Според проспекта на онлайн платформата Pinterest от IPO-то може да увеличи пазарната й капитализация до 12 милиарда $ с единична цена на акциите сред 15 и 17 $.

Дебюта на компанията на фондовия пазар идва скоро след този на транспортната услуга Lyft. Още няколко старт-ъпа, изчислявани на най-малко 1 милиард $, се чака да подхващат сходни стъпки. Сред тях са Uber и Slack.

Pinterest възнамерява да продаде 86,3 милиона акции в границите на първичното обществено предложение, като по този начин ще набере капитал сред 1,3 и 1,5 милиарда $, написа CNN Business.

Платформата има над 250 милиона дейни консуматори на месец, а продажбите й за предходната година са в размер на 766 милиона $, което е 60% растеж спрямо миналата.

Все отново компанията приключи предходната година на загуба от 63 милиона $, което е по-малка такава спрямо миналата година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР