Още един случай на свински грип. Този път възрастна жена

...
Още един случай на свински грип. Този път възрастна жена
Коментари Харесай

Нов случай на грип в страната има в Бургас

Още един случай на свински грип. Този път стара жена от Бургас е инфектирана с вируса. Така случаите в страната до момента стават три. Според медицинските експерти по-сериозна вълна на болестта се чака през февруари.

Бургас

Пробите, взети от 85 годишна жена от Средец, се оказват позитивни. Референтната лаборатория е удостоверила, че става дума за вируса H1N1, известен като свински грип. Болната е настанена в инфекциозното поделение на Бургаската многопрофилна болница.
Д-р Величка Григорова, РЗИ-Бургас: Изследвана е в точния момент дамата, приета в болница е и при започване на другата седмица допускам, че ще бъде изписана.
От Районната здравна ревизия предвиждат, че още през идната седмица ще стартира увеличение на случаите на вирусни инфекции.
Д-р Величка Григорова: Края на януари ще бъдат достигнати по-високи стойности и вероятно през февруари епидемиологични стойности на болестта.
От РЗИ споделиха още, че острите респираторни болести тази година са три пъти по-малко по отношение на същия интервал през предходната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР