Още един случай на коронавирус е установен в област Велико

...
Още един случай на коронавирус е установен в област Велико
Коментари Харесай

Първи болен от коронавирус в Горна Оряховица

Още един случай на ковид е открит в област Велико Търново, заяви през днешния ден ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски. С него инфектираните в района стават четири.

Болният е мъж на 76 години от Долна Оряховица. Той в началото е постъпил с пневмония в МБАЛ „ Свети Иван Рилски “ в Горна Оряховица, а резултатът от проучванията му за COVID-19 е позитивен. Лечението му ще продължи в общинската болница, търсят се лицата, с които е бил контактен, написа "Борба ".

По думите на ръководителят на Оперативния щаб има още един подозрителен пациент от остарялата столица. Става дума за 4-годишно дете, което е било преведено от търновската болница в София, поради влошено положение.

Малчуганът е с двустранна бронхопневмония и с излив в белия дроб. Не е било интубирано. Взета му е проба за COVID-19, чака се резултатът.

Вчера стана ясно, че третият болен от ковид в регионалния град е 79-годишна жена. Тя е с пневмония, а в началото е била призната в независимата стая в Първо вътрешно поделение.

Звеното е под 48-часова карантина, като в него не се одобряват, нито изписват пациенти и е обект на стерилизация. Инфектираната пък е преместена в профилирания бранш на лечебницата.

Първият пациент с COVID-19 във Велико Търново е в положително общо положение и се лекува в търновската болница. Настанен е в Първа хирургия, а при нарастване на пациентите с ковид, ще бъде трансформирана и Втора хирургия за среднотежки случаи на заболяването.

Вчера бе изписана от МОБАЛ лекарката, заболяла с ковид в остарялата столица.

793 индивида са под домашна карантина в региона, по данни на Регионалната здравна ревизия. Мярката пък е изтекла за 615 души.
52-годишен търновец с ковид пък се лекува в Университетската болница „ Канев “ в Русе.

Диагностицираните с COVID-19 у нас са 477 души, а от тях приети в болница са към 200 индивида. 12 са смъртните случа на заболяването. Оздравелите са 25.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР