Още един скандал с положителна допинг проба избухна в Серия

...
Още един скандал с положителна допинг проба избухна в Серия
Коментари Харесай

Хванаха световен шампион с Аржентина с допинг

Още един скандал с позитивна допинг проба избухна в Серия А, написа испанското издание Relevo. 
Прочетете още
Световният първенец с Аржентина Алехандро Гомес е бил осъден със прекъсване на спортни права за период от две години, откакто не е издържал допинг тест. Той е дал позитивна проба за неразрешена субстанция. Припомняме, че преди по-малко от месец с допинг беше заловен и халфа на Ювентус Пол Погба, който ще бъде осъден сред 2 и 4 години, само че към момента няма тъкмо наказване. Двете проби на международния първенец с Франция бяха позитивни.

Пробата на Гомес е от предишния ноември и е дадена преди началото на Мондиал 2022. Тогава Гомес е състезател на Севиля и тестът е взета от клубната база на отбора. 

Според версията на самия футболист няколко дни преди даването на тестът той е имал тежка нощ, поради което приел медицински сироп, постановен на едно от децата му, без да се съветва с клубните лекари. Подобно държание не е разрешено от антидопинговите управляващи, поради което се е стигнало и до настоящето му наказване.

Крилото и Севиля са знаели за този проблем месеци наред, откакто получили съобщение за позитивната допинг проба, само че едвам тази седмица е била наложена глобата от две години. Именно този проблем е бил спънка пред Гомес да си откри нов тим цяло лято и в последна сметка той разтрогна контракта си с “бланкирохас ” в последния ден от трансферния прозорец, макар че съглашението щеше да изтече след година.

В момента Гомес е състезател на италианския Монца, само че след новината договорът му ще бъде преустановен. 

Аржентинецът е на 35 години и това ще значи завършек на кариерата му. През предходната година той завоюва международната купа с Аржентина, а през тази сграбчи Лига Европа с тима на Севиля. 

Гомес игра главно за италианския Аталанта, за който има 252 мача и 59 гола за отбора от Бергамо, за който е легенда, тъй като хвана най-хубавия интервал на отбора, когато тимът дебютира в Шампионска лига. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР