Още един проверен, прост, но много ефектен лек от руската

...
Още един проверен, прост, но много ефектен лек от руската
Коментари Харесай

Замества скъпи лекарства и лекува само за ден! Това е...


Още един тестван, елементарен, само че доста гръмък лек от съветската обичайна медицина за лекуване на възпалено гърло и сливици.

 

Настържете 1 глава  алено цвекло  и прибавете към него 1 супена лъжица оцет. Изчакайте да се накисне добре, след което изцедете усърдно сока, като изстискате цвеклото. Разбърква се и се оставя 15-20 мин да престои. Прецежда се през марля, или пластмасова цедилка.  Кейт изумява всички с съвършената си фигура, въпреки да има 2 раждания зад тила си и да й следва 3-то Кейт изумява всички с съвършената си фигура,…

Рецептата на баба Цанка: Аз съм на 60 години, а това растение върна зрението, в профил мазнини от черния дроб и почисти дебелото черво! Най- лесният метод на събаряне на високо кръвно напълно единствено с натурални средства
Никога не допускайте недостига на тези витамини и минерали, тъй като те водят до неприятно въодушевление, меланхолия и незаинтересованост

Останалата част от цвеклото хвърлете.

Приемайте от получения сироп по 5-6 супени лъжици през 2-3 часа.

Резултатите няма да закъснеят. По този метод, цвеклото сполучливо лекува хронично инфектиране на гърлото и гнойни ангина. /
Кои са 15-те заболявания, които лекува аленото цвекло?
Детоксикация на организма

Сокът от алено цвекло съдържа холин, който почиства от отрови освен черния дроб, само че и целия организъм. Премахва от тялото и тежките метали. Макар и наличието на желязо да не е високо, то е с доста положително качество, което го прави чудесна храна за пречистване на кръвта. Това го прави доста дейно при лeчението на доста болести, породени от отрови.

Хлорът в цвеклото е противоалергично и има прочистващо бъбреците, жлъчния мехур и лимфата деяние.

Черен дроб, бъбреци, далак и жлъчка

Пречистващите свойства на цвеклото оказват помощ лекуването на чернодробна токсичност или жлъчни болести като жълтеница, хепатит, хранително отравяне, диария или повръщане. Комбинацията сред сок от алено цвекло със сок от лайм покачва подкрепя обичайното лекуване на тези болести. Друга целесъобразна композиция е сок от цвекло с изцедени моркови.

Бетаинът подкрепя усвояването на белтъчините и усъвършенства работата на черния дроб. Лекарите обаче предизвестяват, че приемът на сок би трябвало да стартира в дребни дози. В противоположен случай настава бурна дезинтоксикация, съпроводена от гадене, световъртеж и обща уязвимост. Препоръчва се в началото да се приема 50 мл сок от цвекло в композиция с 250 мл сок от моркови и дозата на сока от цвекло последователно да се усилва.

Анемия

Червеното цвекло съдържа желязо, което възвръща и засилва алените кръвни телца в доставянето на О2 в организма. Медта пък подкрепя усвояването на желязото.

Атеросклероза

Сокът на цвеклото е мощен разтворител на неорганични натрупвания на калций, които водят до втърдяване на артериите и понижават тяхната разтегливост. Действа добре и за възстановяване на паметта. Препоръчва се 3-4 пъти дневно да се приема по 1 супена лъжица от примес сред чаша сок от цвекло и една чаша мед.

Хипертония  

Редовната консумация на алено цвекло възстановява кръвното налягане – покачва ниското кръвно и намалява високото. Рецептата е същата като при атеросклероза.

Рак

Съдържанието на аминокиселината бетаин в цвеклото го прави доста потребно при профилактика на рака и при хранене на онкологично заболели. Зеленчукът потиска образуването на канцерогенни съединения и пази против рак на дебелото черво,  стомаха, мозъка и белите дробове.

Унгарският доктор А. Ференци 18 години сполучливо лекувал с алено цвекло онкологично заболели и пациенти с левкемия. Той предлага да се приема сок от цвекло до 600 мл. дневно, 10-15 мин. преди хранене в леко затоплено положение. При това сокът би трябвало да е леко престоал, с цел да изчезнат летливите субстанции. Лечението се организира най-малко половин година без спиране.

Стомашна язва

При язва на стомаха цвеклото се предлага за подкрепяне на възобновяване. Пие се сок от алено цвекло, подсладен с мет 2-3 пъти седмично на гладен корем. Целебното свойство се дължи на наличието на витамин U, кото подкрепя  заздравяването на язви на стомаха и дуоденума.

Подагра

Подаграта доста добре се повлиява при постоянна приложимост на аленото цвекло. Ефективното му деяние се дължи на прочистващите качества на зеленчука.

Разширени вени

Червеното цвекло има свойството да резервира съдовете еластични, по тази причина е доста положително средство за попречване на образуването на разширени вени. Препоръчва се постоянната консумация на сок. Лечебните свойства се дължат на нитратите – естествени, а не от торове, които в организма се преобразуват в азотен окис. Той поддържа разширени кръвоносните съдове и това води до по-добро кръвоснабдяване на органите. Магнезият в сока не разрешава образуването на тромби.

Високото наличие на флавоноиди подкрепя укрепването на стените на капилярите и отстраняват спазмите им.

Диабет

Цвеклото съдържа цинк, с помощта на който, при постоянна консумация, инсулинът при диабетиците работи по-дълго време.

Висок холестерол

Понижава равнищата на холестерола в кръвта, с помощта на наличието на сапонини.

Щитовидна жлеза

Високото наличие на йод в цвеклото подкрепя лечението при хора със болести на щитовидната жлеза.

Затлъстяване

Червеното цвекло е доста диетично – в 100 г зарзават има единствено 44 калории. То съдържа 88% вода, 1,2% белтъчини, 9,3% въглехидрати, 0,9% минерални соли, дребни количества витамин С, каротин, витамини В1, В2 и В12. Препоръчва се за ускорение на метаболизма в тялото и изгаряне на мазнините.

Запек

Благодарение на високото наличие на фибри и цеулоза, аленото цвекло се предлага при затегнат корем. Подпомага перисталтиката на червата, по тази причина постоянната консумация облекчава хроничната констипация.

Пърхот

Сокът от алено цвекло облекчава себорята и се отразява доста добре при хора с пърхот. За задачата се смесва сок от цвекло с равни елементи оцет и сместа се втрива в скалпа. Оставя се за към час и се изплаква. Прилага се, до момента в който пърхотът изчезне.

Освен всичко друго, цвеклото се предлага за възстановяване на паметта и съня, работи добре при дисменорея и климакс, укрепва имунитета. Единственият непряк резултат, който не трябва да ни тормози е, че урината се оцветява в алено. Това обаче е безвредно за организма.

 

zajenata.bg

agronovinite.com

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР