Още един производител обяви, че се отказва от разработката на

...
Още един производител обяви, че се отказва от разработката на
Коментари Харесай

Daimler обяви отказ от двигатели с вътрешно горене

Още един производител разгласи, че се отхвърля от създаването на мотори с вътрешно горене. Това е концернът Daimler, част от който е и компанията Mercedes-Benz, оповестява Auto Motor und Sport, като се позовата на основния механически началник на немския производител Маркус Шефер.
Инженерът добави, че новото потомство 6-цилиндрови редови мотори, което концернът пусна неотдавна за редица свои модели, включително Mercedes-Benz E-Class и S-Class, е последното от този тип. И в този момент Daimler ще се насочи напълно към електрифицирани силови елементи.


" Бъдещето принадлежи на електрическите технологии и по тази причина прекосяваме към основаването на електромотори за своите последващи модели. Ще удвоим напъните си в тази посока ", изясни Шефер. Все отново, той си остави отворена малка врата, като сподели, че не е изключено тази тактика да се промени след време и Daimler да се завърне към обичайните мотори.
Основният производител в концерна - компанията Mercedes-Bemz, към този момент са ориентира развиването на електрическата си тактика. По-рано тази година беше показан електрическия кросоувър EQC (на снимките), а следва премиерата на още два модела на ток - минивана EQV и първокласния седан EQS. Друга стъпка в тази посока е превръщането на производителя на дребни градски коли Smart в напълно електрически бранд.
Отказ от обичайните мотори с вътрешно горене по-рано оповестиха шведската компания Volvo, както и английският производител MINI, който е част от концерна BMW Group.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР