Още един положителен случай на коронавирус в столичната Спешна помощ.

...
Още един положителен случай на коронавирус в столичната Спешна помощ.
Коментари Харесай

8 спешни медици в София са с коронавирус


Още един позитивен случай на ковид в столичната Спешна помощ. С това инфектираните там стават осем. Засега това не основава проблем в работата на колите за спешна помощ.

С новия доказан случай на COVID-19 в столичната Спешна помощ инфектираните в опазването на здравето у нас стават общо 31 души, или 5% от всички. Целият личен състав на незабавния център в София се изследва, заяви бТВ.

„ В Италия би трябвало да паднеш, да припаднеш на работното си място, с цел да те тестват. А при нас е всяко здравно лице, което има нужда от тестване се тества. И този развой в спешна помощ към този момент е от три дни, там са над 900 чиновници. Тествани са над 100 и то директно ангажирани с тези осемте, и продължава тестването ", изясни Мутафчийски.

Той изясни, че във ВМА, да вземем за пример, лекарите и сестрите, които работят с пациенти с ковид се тестват през 15 дни. Ако в някое друго поделение се появи пациент със болестта, се изследват първи ред от контактните му лица. Спешно се вършат нормативни промени по този начин, че Касата да заплаща за направените проби.

"Всяко проучване се заплаща 60 лв. от здравноосигурителната каса, в случай че има контракт с касата съответната лаборатория, и би трябвало да заявят доставка на проби. В лабораториите снабдяването с проби става с снабдители, няколко са в България. Така че според от това какъв контракт имат могат да се снабдят с проби и каква инсталация имат ", изясни още ген. Мутафчийски.

Пикът на болестта у нас се чака към Великден. Дотогава би трябвало да останат в действие настоящите сега ограничения, считат от Националния щаб.

От пресцентъра на Здравната каса обясниха, че ще заплащат тестванията за хората, за които има здравно решение да им се създадат такива текстове. Детайлите по тази смяна сега се работят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР