Още един полезен инструмент, който да ви държи далеч от

...
Още един полезен инструмент, който да ви държи далеч от
Коментари Харесай

Malwarebytes представи защитна браузърна добавка за Chrome и Firefox

Още един потребен инструмент, който да ви държи надалеч от заплахите на Мрежата.
Чешката компания за антивирусна отбрана Malwarebytes показаха разширения за Chrome и Firefox – Malwarebytes Browser Extension (BETA).

Известните преди с офлайн скенера си, а през днешния ден и с пълниценния си пакет за отбрана в действително време, Malwarebytes, акцентират най-голямото достолепие на добавката: вместо да разчита на подготвени черни описи със закани, Malwarebytes Browser Extension базира дейностите си на проучване на поведенчески модели, с цел да блокира зловредно наличие, а тук се включват уеб сайтове със злотворен код и лъжлив страници, такива, които могат да „заключат“ браузъра ви при посещаване, подправена техническа поддръжка, изскачащи прозорци, реклама и рекламни трекери от външни страни, криптоминьори, подвеждащи линкове и подправени вести (макар и да не изясняват в детайли по какъв начин вършат последното). От компанията настояват, че с конфигурирана добавката, страниците се зареждат до три пъти по-бързо.

Malwarebytes пишат, че въпреки и в бета етап на разработка, хилядите свалили добавката изпращат малко отчети за нередности, основно свързани с неправилни засичания на законно наличие за зловредно.

Може да свалите Malwarebytes Browser Extension за Firefox от тук, а за Chrome – от тук.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР