Още един път да ме скарате с еколозите - ще

...
Още един път да ме скарате с еколозите - ще
Коментари Харесай

Борисов към работещите на "Хемус": Още веднъж да ме скарате с еколозите, ще видите какво ще ви направя



Още веднъж да ме скарате с еколозите - ще видите какво ще ви направя. Тази закана насочи министър председателят Бойко Борисов към ръководителя на градежа на сектора на автомагистрала " Хемус " над село Торос в местността " Боаза " в Ловешко.

Повод за гнева му стана сигнал от рибарски клуб " Балканка ", че регионът е застрашен от екокатастрофа, поради взимане на баластра от коритото на Вит за градежа на автомагистралата. Впоследствие от организация " Пътна инфраструктура " оповестиха, че те не са поръчвали никакви действия край реката. От екоминистерството
допълниха, че става въпрос за разчистване на наноси от коритото, предоставено от регионалния шеф на Ловеч, само че без да се съблюдава законовите процедури ".

От видеото, качено във " Facebook " профила на Борисов обаче въпреки всичко стана ясно, че влизането на тежка техника в коритото има връзка със градежа на " Хемус ". " Тука ли сте пипали, вие баластрата. Казал съм санкции, актове, на регионалния на всички да се издадат ", съобщи Борисов.

Беше му отговорено, че разчистване на коритото на реката от островните наноси е били належащо, с цел да могат да заемат постоянна позиция 200 тонните кранове, с които се инсталират 50 тонните греди на мостовете на бъдещата автомагистрала.

" Хубаво сте почистили, само че сте попрекалили. Сега да ми излязат инспекциите, ще ви глобя всичките ", отвърна министър председателят.

Той подреди на ръководителя на обекта да предложения природозащитните организации при сектора край р. Вит и да им изясни какво е осъществено, като изиска и наставления за дейностите оттук насетне.

" Не може да влезем в спор. Ще ги докараш, да видят трасето, да видят какъв голям градеж е. Разбра ли ме? ", сподели на прощаване Борисов. И получи отговор като в казармата - " Слушам ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР