Още един паметник на Христофор Колумб в Съединените щати беше

...
Още един паметник на Христофор Колумб в Съединените щати беше
Коментари Харесай

Още един паметник падна: Демонстранти събориха монумент на Колумб в Сейнт Луис

Още един монумент на Христофор Колумб в Съединените щати беше демонтиран. Това стана в Сейнт Луис, вторият по величина град в щата Мисури.

Монументът в чест на откривателя на Америка е бил повдигнат преди 140 години в централния градски парк.

Снимка: btvnovinite.bg

Демонтажът последва свалянето на десетки други монументи на исторически персони, набедени, че имат заслуга за робовладелския спри в Съединените щати и расовото неравноправие.
Ожесточени диспути какво да се прави с паметниците на спорните персони Статуи на мореплавателя Христофор Колумб са следващите жертви на публичното неодобрение
Вълната от вандализиране на исторически паметници и техния ремонт беше провокирана от гибелта на чернокожия Джордж Флойд, удушен от служител на реда. Президентът Тръмп през днешния ден подписа декрет за промяна на полицейските служби.

„ Трябва да намерим обща основа за тази промяна. Но аз изрично се проивопоставям на радикалните и рискови апели за разформироване и унищожаване на полицейските сектори. Американците знаят – без полиция ще има безпорядък, безредица и неустановеност “, съобщи Доналд Тръмп.

Новият проектозакон за полицията планува и ограничавания на пълномощията на служителите на реда при арести, с цел да не се стига до несъразмерна приложимост на мощ с съдбовен край.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР