Още един отбор се появи на волейболната сцена и увеличи

...
Още един отбор се появи на волейболната сцена и увеличи
Коментари Харесай

Шефът на ВК Перун: Имаме 10-годишен план за развитие при жените

Още един тим се появи на волейболната сцена и усили женското състезание по волейбол на България. Както съобщихме към този момент новакът е Перун (Варна), който става осмият член на НВЛ-жени. До в този момент състезателките на Перун, които са отвън девическа възраст се изявяваха най-вече в турните по плажен волейбол, като към този момент ще имат опция и за шампионат в зала. С наличието си варненският отбор ще разшири географията и ще способства за по-голямо раздвижване в шампионата при дамите.

Шеф на ВК Перун, основен уредник за плажния волейбол и треньор в клуба е Пламен Николов , който разкри в особено изявление за BGvolleyball.com детайлности към новия план.

Как решихте да сформирате женски тим?

Идеята е от няколко години, само че една в този момент успяхме да я изпълним. Правим един цялостен цикъл в женкото направление – т.е. децата, които влизат в спортното учебно заведение да продължат своето развиване и като професионални състезателки. Започнах с този план още преди две години, когато бяха първите ми диалози с преподаватели от локалните университети. волейболистките които приготвяме и по-късно нямат тимове, да останат студентки във Варна. Така огромна част от девойките, които израстнаха в нашия клуб към този момент учат в университетите. Първи, втори и трети курс имаме. Всички преподаватели харесаха тази концепция, а студентките приветстваха основаването на женски тим. Което е доста добре, тъй като на процедура се затваря един цялостен цикъл от плажен волейбол до волейбол в зала, тъй че ние целогодишно можем да работим с едни и същи хора.

Това значи, че ще разчитате на състезателки единствено от вашия клуб, няма да притегляте външни волейболистки?

Да, все още няма да привличаме други. Ще разчитаме на девойки от ВК Перун и състезателки излезли от клуба и станали студентки.



Преди два сезона Спартак (Варна) се отхвърли заради финансов недостиг. Сега вие ще се справите ли?

Ние сме обезпечили финансиране за целия иден сезон, тъй че да стартираме и да приключим шампионата. Всичко е обезпечено.

Кой ще бъде треньор на тима?

Най-вероятно аз. Водих диалози с помощник-треньор, който ще работи главно с девойките в клуба. До два -три дни ще имам резултати. На първо време до момента в който не разполагаме с цялостния бюджет нямаме опция за външен треньор, тъй че аз ще поема този пост.



Шеф на клуба, плажен волейбол и треньор на женския тим, можеш ли да съвместяваш всичките тези действия?

Ами... той човек се усеща добре, когато е изтощен (усмихва се)

Къде ще играете мачовете си?

Блатодарение на шефа на Двореца на културата и спорта господин Христов от януари имаме контракт за една от помощните зали в спортното оборудване. Става въпрос за зала „ Младост Б “, където имахме опция да създадем две стадиони, на които да упражняват всички състезатели на клуба и заран, и следобяд. Така че точно в тази зала женския отбор ще играе срещите от шампионата.

Кога стартирате подготовка с женския отбор?

Стартираме подготовка на 17 септември, понеделник. Последният шампионат по плажен волейбол, който ВК Перун счита да провежда е предната седмица и девойките ще играят в него.

Не е ли късно на 17 септември?

Те не са спирали да упражняват цяло лято. Участват непрестанно в поредност от шампионати по плажен волейбол и това е техен метод за печелене на пари от наградни фондове. Така че действително не е късно. Съчетанието на плажен волейбол с този в зала е добър и изявите през лятото са подготовка за сезона в зала.



Във Варна има още един клуб с женско направление сега - ДКС Варна. Не сте ли разговаряли да обедините най-хубавите си състезателки за женски отбор?

В началото на годината имахме идя за взаимен тим. Не единствено тим, а във всички възрасти да вървим зедно в едно. Но на последния ни диалог със Ставри Димитров разбрах, че той ще търси обединяване с Шумен. Не знам по какъв начин ще се случат нещата, въпреки всичко Шумен е на 100 киломентра от Варна, само че те си знаят. Ние в нашия клуб разполагаме с задоволително състезателки.

Какви са проектите и визията за женския отбор. Ще издържите ли повече от година?

Нашата едея не е за една година. Проектът ни е за доста години напред. Направих 10-годишен проект, който демонстрирам на спонсорите. В него съм отбелязал какво можем да търсим в обособените години. В първата година съм отбелязал, че гоним присъединяване в женското състезание и утвъждаване във волейбола при дамите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР