Още един от задържаните по разследването за корупция в Европейския

...
Още един от задържаните по разследването за корупция в Европейския
Коментари Харесай

Още един от задържаните за Катаргейт беше освободен от властите в Белгия

Още един от арестуваните по следствието за корупция в Европейския парламент, станало известно като " Катаргейт ", е бил освободен от белгийските управляващи, оповестиха локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Николо Фига-Таламанка, началник на неправителствената организация No Peace Without Justice, бе измежду арестуваните при започване на декември предходната година поради подозрения за съпричастност с активността на проведена незаконна група за корупция и пране на пари в интерес на Катар и Мароко. Таламанка е бил освободен в края на предходната седмица, само че обвиняванията против него не са свалени и той ще остане под наблюдаване с електронна гривна, означават медиите.

Уточнява се, че новото решение е обвързвано със самопризнанията на обвинявания за началник на незаконната група някогашен евродепутат Антонио Панцери, който стана прокурорски очевидец. След като още през декември беше освободен бащата на някогашния заместник-председател на Екологичен потенциал Ева Кайли,, нейният сътрудник Франческо Джорджи и Панцери. Миналата седмица Екологичен потенциал смъкна имунитета на двама евродепутати по същото следствие - Марк Тарабела и Андреа Коцолино.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР