Още един от протестиращите в Беларус е починал при полицейско

...
Още един от протестиращите в Беларус е починал при полицейско
Коментари Харесай

Втора жертва при протестите в Беларус. Живи вериги срещу репресиите

Още един от протестиращите в Беларус е умрял при полицейско задържане. 25-годишен мъж е умрял в болница в Гомел, откакто е бил арестуван в неделя по време на неразрешена проява. Датата на гибелта не е конкретизирана.

Според управляващите здравословното положение на младежа " ненадейно се е влошило ", до момента в който е бил в ареста.

Това е втората жертва, откогато всеобщи митинги обгърнаха страната след следващото преизбиране на Александър Лукашенко за президент

Опозицията и огромна част от жителите считат, че изборите са манипулирани и не имат вяра, че 80% от хората са дали своят вот за властническия водач.
Демонстрациите в Беларус не престават към този момент пети ден след президентските избори, за които Европейският съюз съобщи, че не са били " нито свободни, нито почтени ". Режимът на Лукашенко се пробва да смаже митинга и няколко пъти полицията откри огън против стачкуващите. Полицейското принуждение съпровожда митинга от самото му начало. Повече от 200 души са били ранени.
Върховният комисар на Организация на обединените нации за човешките права Мишел Бачелет осъди репресиите в Беларус против мирните митинги, заяви Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР