Още един от най-близките съдружници на обвиняемия бизнесмен Васил Божков

...
Още един от най-близките съдружници на обвиняемия бизнесмен Васил Божков
Коментари Харесай

Съдружник на Божков се върна доброволно в България, прокуратурата го пусна под гаранция

Още един от най-близките съдружници на обвинения предприемач Васил Божков към този момент е в България. Борис Бекяров, който от 2020 година е в Австрия, предходната вечер се е върнал в София, а след разпит и предявяване на обвиняванията против него, прокуратурата му е наложила парична гаранция от 44 хиляди лева

От държавното обвиняване оповестиха, че Бекяров е притеглен като обвинен за присъединяване в ръководената от Божков проведена незаконна група за подкупи, длъжностни и други закононарушения.На 10 октомври той е дошъл непринудено на летището в София с полет от Австрия, а на българска територия е бил арестуван от чиновници на Главна дирекция " Гранична полиция " и конвоиран до ареста. В наличието на юрист му е предявено постановлението за привличане в качеството на обвинен и е бил разпитан в детайли, оповестяват от прокуратурата.

Към материалите по досъдебното произвеждане са приобщени показани от Бекяров медицински, правосъдни и други документи, касаещи здравословното му положение, в това число и издадени от болнични заведения, съдилища и прокуратури в Република Австрия.

Прокуратурата му е наложила мярка парична гаранция в размер на 44 000 лева и възбрана за овакантяване на страната.

На 1 февруари м.г. в австрийската столица Виена, а ден по-късно основният прокурор Иван Гешев разгласи публично, че и Васил.

Борис Бекяров е измежду дългогодишните сътрудници на Божков още от 90-те години. Той е измежду съдружниците в " Еврофутбол ". Бекяров е измежду първите съдружници в " Еврофутбол " дружно с Александър Тумпаров, Стефан Найденов (бащата на братята Цветомир и Боян Найденови - фамилията подаде сигнали против Божков за закани, изнудване и за невнесени такси от лотарията).

Бекяров бе упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група, ръкводена от Васил Божков, за изнудване, финансови и данъчни закононарушения в изключително огромни размери, рушвет и длъжностни закононарушения, а през лятото Антикорупционната комисия внесе желае за лишаване на имуществото му за над 12 млн. лева Комисията изиска конфискация на парични средства, вила на недодялан градеж в Царево и аграрен парцел в София, лодка Capelli и автомобил " Пежо ".

Бекяров е вторият човек, доближен до Божков, който се прибира непринудено в България, откакто, а от 40 000 лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР