Още един от големите български курорти влиза в процес на

...
Още един от големите български курорти влиза в процес на
Коментари Харесай

И Слънчев бряг поема към приключване на летния сезон

Още един от огромните български курорти влиза в развой на привършване на летния туристически сезон, откакто преди дни в " Албена " стартира поетапно затваряне на хотели заради липса на туристи.

Повечето хотели в Слънчев бряг ще затворят до 10 септември поради неналичието на чартъри и туристи, които избират септември и октомври за отмора, заяви Елена Иванова от Съюза на притежателите в курорта, представена от БНР. Някои от хотелите в комплекса са работили единствено по две седмици през този летен сезон, след което са затворили заради нерентабилност, добави тя.

Рестартът на хотелиерския бизнес в курорта е бил на половина от общия потенциал, отворена е била към 50% от общата леглова база. Но, въпреки всичко, определно все още отворената част е добре запълнена на към 70-80%, стана ясно още думите на Иванова.

Няма го нормалното стълпотворение, хората, които познават " Слънчев бряг " и се разхождат по алеите, споделят, че в никакъв случай не са виждали комплекса толкоз празен ". " Това е самата истина ", удостоверява Елена Иванова. Плажът обаче е относително напълнен, защото сега на отмора са мнозина притежатели на жилища в курорта, най-вече българи.

 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР