Още един от доскорошните партньори на Васил Божков го предаде

...
Още един от доскорошните партньори на Васил Божков го предаде
Коментари Харесай

Съдружник на Васил Божков го предаде, пропя за схемите

Още един от досегашните сътрудници на Васил Божков го съобщи и пропя за схемите на укриващия се в Дубай хазартен необут, с които е ощетил със стотици милиони държавния бюджет. Директорът на Национална лотария и съучастник в нея Димитър Ганев към този момент е дал показания в прокуратурата и ще стане очевидец против хазартния необут, написа в новия си брой в. "Галерия ".
Ганев е викан за разпити и няколко пъти е бил на крачка от обвиняване. В последна сметка обаче няма да го проверяват както Божков и Георги Попов по обвиняването, че не са платени такси от
лотарията за 500 милиона лв. за последните пет години.
Димитър Ганев и брат му Милен имат 44% от акциите в
лотарията. Димитър Ганев е в съвета на шефовете дружно с Божков и различен от обвинените Георги Попов. Освен това той и представител на сдружението и като подобен е контактувал с институциите.
Въпреки това за в този момент остава единствено очевидец поради показанията си, които обаче се пазят в загадка. Разследването против Божков стартира след сигнал на други двама от съдружниците му в хазартния бизнес – Цветомир и Боян Найденови.
Още нещо необичайно се е случило в историята с националната
лотария. През март сдружението, посредством което тя оперира – Ню Геймс, изиска от съда да бъде оповестено в неплатежоспособност тъй като сметките му са блокирани и не може да се разплаща. Твърди се, че това е станало по заповед на Божков.
Изненадващо на пети юни Димитър Ганев е изискал в съда да спре производството по неплатежоспособност. Това се случило с определение от 9 юни. На синдика е разпоредено да се отдръпна. Така "Ню Геймс " ще може да заплаща, главният просител против сдружението е страната поради спестените през годините такси. Този ход на Димитър Ганев обаче е координиран с Васил Божков. През март и Евробет - другата компания на Божков за лотарийни игри, изиска неплатежоспособност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР