Още един кандидат за общински съветник в Несебър е арестуван

...
Още един кандидат за общински съветник в Несебър е арестуван
Коментари Харесай

Пореден арест на кандидат за общински съветник в Несебър

Още един претендент за общински консултант в Несебър е задържан нощес и конвоиран до София, научи bTV. Това е станало след искане на основния прокурор за снемане на имунитета му заради обвиняване в присъединяване в проведена незаконна група за пазаруване на гласове. Така към този момент шестима претенденти за локалната власт се оказаха в ареста, като един от тях е освободен поради липса на доказателства, оповестява 24 часа.
Досегашният кмет и претендент за четвърти мандат на Несебър, кандидат-кмет на Свети Влас и трима претенденти за общински съветници остават в ареста. По информация на bTV е подаден сигнал за пазаруване на гласове през нощта в Несебър и прилежащите села. Цената е 200 лева за кандидат-съветник плюс 200 лева за кмет.
В петък вечерта в Царево и Ахтопол бе извършена профилирана полицейска акция против пазаруването на гласове. Задържани бяха трима души, които по-късно бяха освободени поради неналичието на задоволително доказателства. От полицията отхвърлят слуховете за арестуван предприемач в Царево. Иначе изборният ден в Несебър стартира обикновено. Въпреки ранния час, има опашка от искащи да гласоподават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР