Още един голям завод у нас спира работа. Kostal в

...
Още един голям завод у нас спира работа. Kostal в
Коментари Харесай

Още един голям завод у нас спира работа

Още един огромен цех у нас стопира работа. Kostal в Пазарджик приключва активността си от през днешния ден до Великден, поради ковид.

Представителят на немската Kostal Атанас Качаков съобщи пред БНР, че 2000 чиновници излизат в неплатен отпуск. До 19 април ще работи единствено защитата в завода, написа money.bg.

" Ние работим с всички европейски производители на коли. Ако понижат поръчките огромните автомобилни фабрики, това незабавно ще се отрази на нас и на цялата стопанска система ", сподели Качаков.

Решението е взето като мярка за неподускане разпространяването на болестта измежду работещите в завода. От началото на рецесията на чиновниците са обезпечени защитни средства за недопускане на болестта и към този момент няма данни чиновник на предприятието да е притежател или болен от ковид.

Това е следващият огромен цех в България, който подхваща тази стъпка поради рецесията. Производителят на оръжия " Арсенал " в Казанлък първи взе това решение. Заводът беше затворен до 29 март.

От подадено съобщение в Агенцията по заетостта стана ясно, че там следва да бъдат съкратени до 2000 чиновници от общо 9000.

Заводите на " Язаки " в Димитровград, Сливен и Ямбол също са затворени, към този момент до 5 април, само че поради удължаването на изключителното състояние, този период може да бъде продължен.

Някои интернационалните компании у нас също стопираха работа. Сред тях са производителят на кабелни системи " съдебна експертиза Борднетце ", русенските " ВИТТЕ Аутомотив " и " Линамар България ", както и доста други автомобилни поддоставчици на интернационалните компании.

Повечето от работодателите в Пазарджик не желаят да се възползват от мярката на страната за заплатите на чиновниците " 60/40 ". Като съществена причина хората акцентират, че се чака доста време за утвърждение, а през този интервал заплатите на хората би трябвало да се заплащат напълно от предприятието.

" За тази мярка 60 на 40 първо би трябвало да подготвиш документи, с които би трябвало да аплайваш, би трябвало да чакаш това да се случи, а през това време би трябвало да им плащаш. След като ги получиш, би трябвало да им платиш и осигуровките, класове и други добавки, които има. Много сътрудници ще се освободят по този метод на борсата ", споделя предприемачът Евтим Янев, представен от economic.bg. Според него държавното управление би трябвало да насочи вниманието си към обезпечаването на повече средства за фонд " Безработица ". " Поне в околните 9-12 месеца ", сподели Янев.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР