Още един депутат - Чавдар Велинов, напуска ПГ на БСП

...
Още един депутат - Чавдар Велинов, напуска ПГ на БСП
Коментари Харесай

Още един депутат се отцепи от парламентарната група на БСП

Още един народен представител - Чавдар Велинов, напуща ПГ на " Българска социалистическа партия за България ". Той е депутат от Плевен.

 Напусналите Българска социалистическа партия депутати внасят промени в Изборния кодекс, свързани с преференциите Виж още

В началото на пленарното съвещание през днешния ден ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева прочете заявление от Велинов за овакантяване на групата и оставането му в Народното събрание като самостоятелен депутат. Като съображение за това решение той показва " непреодолими ценностни разлики, свързани с водената политика, метода на управление и взимане на решения и взаимоотношенията в ПГ на Българска социалистическа партия ".

В края на септември в символ на противоречие с политиката на Корнелия Нинова шестима депутати напуснаха парламентарната група, а петима от тях - и партията. От парламентарната група на левицата тогава си потеглиха Лало Кирилов , Димитър Стоянов , Георги Андреев , Николай Иванов , Красимир Янков и Валери Жаблянов. От шестимата само Жаблянов не напуща Българска социалистическа партия и остава член на партията.

Напускащите оповестиха, че ще завършат мандата си като самостоятелни народни представители. По думите им, партията на Нинова се движи в противоположната посока, неразпознаваема за същинските социалисти и под нейно управление Българска социалистическа партия е намаляла с 30%.

Тази заран Народното събрание събра кворум за започване на съвещанието от втория опит. При първата регистрация системата регистрира 119 народни представители в залата при нужни най-малко 121. Нямаше ги депутатите от " Българска социалистическа партия за България " и Движение за права и свободи.

След 10 минути беше изработен втори опит за регистрация, който сподели 122 депутати.

Парламентът ще разиска на първо четене промени в Закона за отбрана от шума в околната среда. В програмата за седмицата е и първото четене на план на нов закон за виното и спиртните питиета.

В четвъртък депутатите ще прегледат на второ четене промени в Закона за указател БУЛСТАТ, както и на първо четене два законопроекта за изменение на Закона за устройство на територията.

В четвъртък от 11.30 часа ще се състоят разисквания по питането на депутати от Българска социалистическа партия към министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов по отношение на политиката на държавното управление по отношение на изключителната епидемиологична конюнктура, обвързвана с COVID-19. От левицата оферират план за решение по отношение на разискванията - в период до един месец Министерският съвет да актуализира и да приведе в деяние Националният проект на Република България за подготвеност за грипна зараза.

В петък депутатите ще обсъдят на първо четене промени в Закона за електронните известия. След това е очакван постоянен парламентарен надзор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР