Още един човек от властта е с апартамент от строителна

...
Още един човек от властта е с апартамент от строителна
Коментари Харесай

И зам.-министърът на спорта с апартамент в блока на Цветанов

Още един човек от властта е с апартамент от строителна компания "Артекс " на цени под пазарните. Това заяви bTV по информация на Агенцията по вписванията.

Става въпрос за заместник-министъра на спорта Ваня Колева, която е и кумица на зам.-председателя на ГЕРБ.

Тя е закупила апартамент в същата постройка на улица "Латинка " в влиятелния столичен квартал "Изток ". Имотът има повърхност 230 квадратни метра и гараж и коства общо 665 000 лв., като договорката ще се финансира с банков заем.

Общата цена демонстрира, че цената, която Колева ще заплати за квадрат, е към 1300 евро. Брокерите обаче показват, че в региона цените са двойни.

Припомняме, сагата с жилищата на властта стартира преди дни и от този момент непрестанно се разраства.

На 19 март зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че е останал единствено с два жилището, защото заменил два жилището, в които живял до лятото на 2018 година, и за нов доплатил със 100 000 лв. от заем и спестявания. Той обаче увери, че всичко е законно.

По-късно обаче стана ясно, че двата жилището, които той заменил за новия си парцел, са останали благосъстоятелност на компания "Артекс " единствено няколко часа. Веднага по-късно те са били продадени на някогашния IT експерт на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков.

По тази причина от прокуратурата оповестиха, че ще създадат инспекция по случая.

Коментари по случая не липсваха. Днес водачът на "Атака " Волен Сидеров се пошегува, че Цветанов няма да остане гладен като брокер на недвижими парцели. Депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид пък цитира известната фраза на Мечо Пух: "Колкото повече, толкоз повече ".

Към жилищата на зам.-председателя на ГЕРБ не остана безучастен даже президентът Румен Радев, който съобщи, че Антикорупционният закон е беззъб по отношение на Цветанов.

Междувременно от Антикорупционния фонд сигнализираха за съмнителна покупка на недвижими парцели и от страна на министъра на правораздаването Цецка Цачева и депутата Вежди Рашидов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР