Още един български футболен клуб може да преустанови дейността си.

...
Още един български футболен клуб може да преустанови дейността си.
Коментари Харесай

Още един български клуб пред изчезване от футболната карта на България?

Още един български футболен клуб може да прекрати активността си. Добруджа може и да не стартира сезона в Североизточната Трета лига. Причината - непреодолими, на пръв взор, финансови усложнения.

Това призна основният управител и треньор Светослав Петров.

" Годишният бюджет е изхарчен за 4 месеца. Не са плащани осигуровки, превоз и пране от началото на годината. Мисля, че виновността е колкото на някои някогашни членове на Управителния съвет, толкоз и на кмета, тъй като продължава да дава обещания, които не се съблюдават.

Миналата година от бюджета на клуба са изхарчени пари за седалки на стадиона, които е заречен след това да бъдат възобновени.
 Снимка 238553
Източник:

Клубът е получил и заем от " Жилфонд ", който Управителният съвет няма по какъв начин да позволи, а в този момент би трябвало да се връща с лихви. Този заем е част от насъбраните отговорности. Аз повече не желая да заплащам непознати неточности ", съобщи основният управител на клуба Светослав Петров пред dobrudjabg.com.

Той е безапелационен, че отпуснатите от държавното управление 200 000 лева за стадион " Пионер " са били изцяло задоволителни за възобновяване на един огромен терен, а вместо това са изхарчени от общината, без да има някакъв резултат.

" Надявам се да надделее здравият разсъдък във всички и да успеем да обединим старания към това да съхраним клуба. В момента няма по какъв начин да мисля за първо място или Б група. В момента мислите ни са ориентирани към това по какъв начин да запазим клуба, тъй като всеки ден излиза нещо ново и се чудим от кое място да намерим пари ", добави Петров.

Дълговете на клуба са към 300 хиляди лв., част от които би трябвало да се погасят в най-кратки периоди. Играчите на тима Михаил Венков, Тодор Паланков и Явор Колев пък ще бъдат и треньори в школата.
 Михаил Венков стартира треньорска работа в Добруджа
Михаил Венков стартира треньорска работа в Добруджа

Трима настоящи футболисти назначени в клуба
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР