Още един арест на висш служител на президентската администрация оповести

...
Още един арест на висш служител на президентската администрация оповести
Коментари Харесай

Още арести след обиските на Дондуков 2, задържан е съветникът на Радев по сигурността и отбраната

Още един арест на върховен чиновник на президентската администрация оповести прокуратура. Илия Милушев, консултант на президента по сигурността и защитата, е арестуван след претърсванията на " Дондуков " 2 от сутринта. По-рано денем беше арестуван и секретарят на Радев по правни въпроси - Пламен Узунов. Действията против него са част от разследване за търговия с въздействие. Според обясненията на основния прокурор Иван Гешев обиските и арестите са по разнообразни досъдебни производства и надлежно, разрешенията за тяха са дадени авансово от разнообразни съдилища. От оповестеното публично известие на държаавното обвиняване излиза наяве също по този начин, че измежду задържаните през днешния ден има някогашен чиновник на Държавна организация " Разузнаване ", а на други две лица са наложени ограничения за неотклонение " домакински арест ".

Ето и формалното известие от прокуратурата:

Днес 09.07.2020 година, екипи от военни следователи и прокурори, след позволения на арбитър от Софийски боен съд, правят претърсвания и изземвания на три адреса, намиращи се в гр. София. Действията по следствието се правят по досъдебно произвеждане, което е формирано за закононарушение по член 357 от Наказателен кодекс – оповестяване на държавна загадка.

Със заповеди на органи на Министерство на вътрешните работи, за 24 часа са арестувани М.К. – някогашен чиновник на Държавна организация „ Разузнаване “ и И.М. – консултант на Президента на Република България. Първоначално И.М. е разпитан като очевидец. След осъществена компютърно-техническа експертиза на конфискуван от него телефон, се открива, че в апарата има информация, касаеща Държавна организация “Технически интервенции ”. Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна организация “Разузнаване ”. Според Агенцията документите съдържат информация, представляваща държавна загадка. Обяснил е, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на постройката на Администрация на президента. Това е наложило осъществяването на дейности по следствията и в постройката на президентската администрация.

Предстои наблюдаващите прокурори да извършат преценка дали ще бъдат предявявани обвинявания и взети ограничения за неотклонение на арестуваните. По досъдебното произвеждане има и още две лица /П.В. и А.З./, привлечени в качеството им на обвинени, по отношение на които са взети ограничения за неотклонение „ домакински арест “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР