Още е топло и няма дама, която да не харесва

...
Още е топло и няма дама, която да не харесва
Коментари Харесай

Климатолог: Няма дама, която да не харесва това време

Още е топло и няма дама, която да не харесва това време. То ще продължи до петък. Студен фронт на следващия ден ще премине през България и ще намали температурите с няколко градуса. После ще има отново леко повишение, а температурите в петък може да доближат до 20 градуса. Това съобщи в ефира на "Здравей, България " по Нова тв климатологът Георги Рачев. 
"В петък вечерта към събота ще нахлуе леден въздух обаче. Има доста подозрения и разнобой какъв брой превалявания ще има в този миг измежду синоптиците ", сподели Рачев. "Идва и различен циклон, първият, за който говорихме за събота към момента не е роден, а е единствено във фантазията на синоптиците, по тази причина е мъчно прогнозирането му. Между 6 и 9 февруари има голяма възможност да имаме съществени превалявания от дъжд и от сняг ", споделя климатологът. 
"Изпращаме един доста топъл януари месец. Средната температура ще бъде с 2-3 градуса от горната страна. Това е добре за есенните позиви ", счита той. "Преди две седмици картата за февруари беше кърваво алено, което показваше, че ще има огромна особеност. Вече обаче има наклонност за намаление на тази аномалията и мисля, че ще имаме един естествен февруари. Това обаче е месец на крайностите. Температурите във равнинната част ще бъдат сред 2 и 5 градуса ", съобщи Рачев. 
"В други ден ще забележим рядко събитие, в което няма безусловно никаква драма. Рядко е тъй като е 3 в 1 - ще има Синя Луна (в един месец да има две пълнолуния), ще има Суперлуна (т.е. тя е по-близо до земята и наподобява сред 10% и 14% по-голяма и е по-ярка с към 30%) и третото, което е неповторимо, е че ще има цялостно слънчево затъмнение, само че ние няма да го забележим, тъй като ще се вижда от Аляска ", сподели Рачев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР