Още двама ученици от Езикова гимназия Ромен Ролан в Стара

...
Още двама ученици от Езикова гимназия Ромен Ролан в Стара
Коментари Харесай

Още двама ученици от Стара Загора с COVID-19, и паралелка в Силистра под карантина |

Още двама възпитаници от Езикова гимназия „ Ромен Ролан " в Стара Загора са инфектирани с COVID-19. Случаите са доказани нощес, оповестява Българска национална телевизия.

Едното момче е в 11. клас и беше подложен под 14-дневна карантина на 16 септември поради инфектиран съученик. Второто момче е десетокласник и паралелката му се се слага под 14-дневна карантина.

Първокурсничка в Медицинския лицей също е инфектирана с ковид и групата, в която учи, също се слага под карантина

В Силистра паралелка от Езиковата гимназия " П. Яворов " в Силистра е под карантина, оповестиха от Регионалното ръководство на образованието в Силистра, представени от Българска телеграфна агенция. 19-те възпитаници ще се образоват в електронна среда.

Под карантина са и две паралелки в СУ " Христо Ботев " в с. Паисиево, Дуловска община. Общият брой на учениците в трите паралелки е 60.

По информация от през вчерашния ден, обявена от зам.-министъра на образованието Таня Михайлова, към 500 възпитаници и 40 учители от цялата страна са под карантина.

Случаите на COVID-19 в учебните заведения са в резултат на заразяване в извънучилищна среда, каза пред Българска национална телевизия имунологът доцент Велизар Шиваров.

" Очаквано, казусът на учебните заведения е, че скупчването на такива огромни контингенти от хора неизбежно ще докара до предаването на вируса на по-голям брой хора. Голямото безпокойство е, че те могат да бъдат не толкоз рискови за децата, що се касае за контактните на тези деца ", сподели той и акцентира, че без значение от това обществото би трябвало да опита да се върне към " една от малко малко естествена среда на другарство и образование ".

Според него маските са значим детайл в персоналната отбрана от болестта, по тази причина той предлага където е допустимо, децата да ги поставят.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР