Болестите, свързани с 11 септември, вече са убили същия брой пожарникари от FDNY като деня на атаките: „Сърцата ни се разбиват“

...
Още двама пожарникари са починали от заболявания, свързани с работата
Коментари Харесай

Още двама пожарникари са починали от заболявания, свързани с работата им в Световния търговски център по време и след Терористични атаки от 11 септември, обявиха официални лица в неделя. Техните смъртни случаи увеличават общия брой на свързаните с атентатите от 11 септември заболявания сред членовете на Пожарната служба на град Ню Йорк до 343, което е равно на броя на членовете на FDNY, починали в деня на атаките, каза департаментът .

Този септември се навършиха 22 години от атаките, при които загинаха близо 3000 души. Преди датата тази година Асоциацията на униформените пожарникари от Голям Ню Йорк заяви, че броят на членовете на FDNY, починали от болести, свързани с 11 септември, се доближава до броя на смъртните случаи на FDNY, регистрирани само на 11 септември. По това време беше 341.

„От отбелязването на 22-ата годишнина от атаките на Световния търговски център по-рано този месец, преживяхме загубата на още двама членове на FDNY поради заболявания на Световния търговски център, нашите 342 и 343 смъртни случая“, каза комисарят на пожарната Лаура Кавана в изявление, което FDNY сподели в Instagram.

некролог. Тя беше на 67. 

Робърт Фулко, пенсиониран пожарникар от FDNY, почина от белодробна фиброза в събота, 23 септември, на 73 години, според FDNY и некролог, придружаващ плановете за неговата мемориална служба. Белодробната фиброза е хронично заболяване, при което тъканта, заобикаляща въздушните торбички в белите дробове, се удебелява и образува белези. Може да бъде причинено от излагане на определени токсини, включително азбест, въглищен прах или силициев диоксид, отбелязва Американската белодробна асоциация.

Както смъртта на Ваната, така и на Фулко е „резултат от времето, което са прекарали в работа по спасяването и възстановяване на сайта на Световния търговски център“, според FDNY. Кавана каза, че 11 000 други, участващи в спешната реакция на 11 септември, все още страдат от заболявания, свързани с работата им в Световния търговски център. От тях 3500 са болни от рак.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР