Още двама души, които бяха оправдани за участие в групата

...
Още двама души, които бяха оправдани за участие в групата
Коментари Харесай

Още двама оправдани от `Наглите` осъдиха прокуратурата

Още двама души, които бяха оправдани за присъединяване в групата за отвличания " Наглите ", са осъдили прокуратурата, която би трябвало да им изплати обезщетение от по 10 хиляди лева Павел Петков и Цветозар Славчев са завели каузи по Закона за отговорността на страната и общините за вреди (ЗОДОВ), които са спечелили на първа инстанция в Софийския градски съд (СГС), само че са получили в пъти по-малки компенсации от тези, които са желали, сподели инспекция на „ Лекс “.
 Свидетел по делото  Убитият Петър Христов оказал помощ за разкриването на  Наглите не са се върнали, противоположното изказване би било политика, счита Цацаров
Петков беше упрекнат и съден, че е взел участие в отвличанията на Илиян Цанев, Ангел Бончев и Румен Гунински, само че беше оневинен на три инстанции по всички обвинявания. Напълно оневинен за присъединяване в „ Наглите “ е и Цветозар Славчев. Прокуратурата поддържаше до края на делото обвиняването, че той е взел участие в отвличането на Цанев, само че сама приключи първичното обвиняване против Славчев за присъединяване и в отвличането на Гунински.

Петков беше арестуван при акцията против групата за отвличания на 22 декември 2009 година и остана в ареста до 2 април 2012 година, като е желал от съда да му присъди обезщетение от 1,55 млн. лв. за породените му неимуществени вреди. В исковата си молба той е описал по какъв начин спецчастите са разрушили вратата на дома му и са го удряли с електрошок пред двете му деца. Съпругата му свидетелства, че в ареста непрекъснато плачел и се страхувал какво мислят околните му за него.

Петков е претендирал и за 100 000 лв. обезщетение за имуществени вреди, тъй като с някогашната му брачна половинка изтеглили 100 000 евро заем, с цел да си купят къща в Бистрица. Петков твърди, че поради ареста и делото против него, останал без работа и не можел да заплаща вноските, заради което изгубил парцела и в този момент той е изнесен за обществена обмен от частен правосъден реализатор. Съдът обаче е отхвърлил желае му, тъй като кредитополучател е била и брачната половинка му и тя е имала солидарно обвързване за заплащане на вноските, а също така Петков не е потвърдил, че само задържането му е причина за несъблюдение на контракта.

Така са му присъдени 10 хиляди лева

Същото обезщетение градският съд е присъдил и на Цветозар Славчев, който е претендирал за 400 000 лв.. За разлика от Петков, той е с чисто правосъдно минало, само че е стоял в ареста по-малко от 6 месеца. Въпреки това, татко му свидетелствал какъв брой зле се е чувствал сина му, по какъв начин приятелите му са се дистанцирали от него поради медийното оповестяване на делото „ Наглите “. В решението си арбитър Елена Маврова споделя обаче, че не приема изказванията на Славчев, че е накърнено положителното му име в обществото.

Миналата година и различен оневинен за присъединяване в „ Наглите “ – Митко Лебешковски, осъди прокуратурата да му заплати обезщетение от 30 000 лв.. Той беше упрекнат и съден дружно с брат си Радослав, само че и двамата бяха оправдани за присъединяване в отвличанията.

През 2014 година делото „ Наглите “ завърши дефинитивно, като в пандиза и до през днешния ден са Ивайло Евтимов, Прокопий Прокопиев, Даниел Димитров и Любомир Димитров.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР