Още двама българи получиха право да стартират на Европейското първенство

...
Още двама българи получиха право да стартират на Европейското първенство
Коментари Харесай

Поканиха още двама български атлети на Европейското

Още двама българи получиха право да започват на Европейското състезание по лека атлетика в Берлин, което стартира на 6 август и ще продължи до 12 август. След като през вчерашния ден БФЛА разгласи тим от 12 души за шампионата, през днешния ден от Европейската атлетика са уведомили родната централа, че след приемането на техническите делегати канят за присъединяване в три дисциплини Денис Ерадири (скок дължина), Иво Балабанов (3000 м стийпълчейз) и Денис Димитров (200 м).
 Балканиадата по лека атлетика - втори ден @@@
Така Денис Димитров ще взе участие в Берлин в две дисциплини - 100 и 200 м. Той реализира персонален връх от 20.92 сек на Балканиадата в Стара Загора, с което заема 82-ро място в европейската класация за сезона. Денис Ерадири до последно правеше опити да се оправи с норматива за еврошампионата, само че в последна сметка не съумя. В момента той заема 27-мо място в сезонната класация на Европа в скока на дължина със 7.91 м.  Балканиадата по лека атлетика - втори ден @@@
Иво Балабанов пък завоюва националната купа в София в бягането на 3000 м стийпълчейз с 8:53.76 мин. Така в тази дисциплинираност ще имаме двама участника, откакто Митко Ценов съумя да покрие норматива.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР