Още два сребърни медала добави Стилияна Николова към колекцията си

...
Още два сребърни медала добави Стилияна Николова към колекцията си
Коментари Харесай

Стилияна Николова добави още две сребърни отличия от Световното първенство

Още два сребърни медала добави Стилияна Николова към сбирката си от втория спортен ден на Световното състезание по художествена гимнастика в София. Вчера тя приключи втора във финала на обръч, а през днешния ден взе медалите на бухалки и лента.

Изключително мощно съревнование направи 17-годишната ни националка в „ Арена Армеец “. Грацията ни е дебютантката на сходен състезателен конгрес, а занапред има късмет за още едно отличие от многобоя, откакто по-рано денем се класира за конкуренцията в събота (17 септември) с втора оценка.

Във финала на лента Стилияна Николова заслужи 31.850 точки, като остана само след София Рафаели от Италия с 31.850 точки. Бронзовият орден е за Екатерина Веденеева от Словения.

Малко преди този момент българската гимнастичка към този момент си беше осигурила сребърен орден на бухалки. Дебютантката на сходен състезателен конгрес заслужи 32.600 точки и макар позволена неточност съумя да се качи на почетната стълбичка.

Златото отиде при Дария Варфоломеев от Германия с 33.550 точки, а трета е София Рафаели от Италия с 31.850 точки, защото позволи две груби неточности във финала на бухалки.

Утре, 16 септември, конкуренцията продължава, само че при ансамблите. Началото на надпреварата ще бъде обещано в 14.30 часа с осъществяванията на двете съчетания (5 обръча; 3 ленти и 2 топки). Всички композиции ще можете да гледате по Българска национална телевизия 3, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР