Още два случая на коронавирус са регистрирани у нас. Единият

...
Още два случая на коронавирус са регистрирани у нас. Единият
Коментари Харесай

Още два потвърдени случая на COVID-19 у нас, станаха 43


Още два случая на ковид са регистрирани у нас. Единият е от Плевен, другият от София. Общият брой на пациентите е 43, двама от тях са умряли. Това съобщи генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния действен щаб и на ВМА, представен от БГНЕС.

Проф. Мутафчийски уточни, че с необикновен интерес се следи случая в „ Пирогов “, тъй като настаненият болен е възрастен човек с двустранна пневмония и прекаран инсулт, който към момента има потребност от интубация.

Беше дадена информация и за обстановката с ковид на Балканите и по света.

Проф. Мутафчийски акцентира, че ситуацията в Гърция е доста съществено, където броят на инфектираните е повишен за едно денонощие от 190 на 228 пациенти. В Албания те са 38, в Босна и Херцеговина – 21, в Румъния – 123. В Северна Македония са 19, а в Сърбия – 46, добави той.

Заради извънредно динамичната обстановка са оповестени по-твърди ограничения в разнообразни страни, измежду които Белгия, Швейцария, Германия.

„ В Испания твърдо се предлага да не се пътува. Засилва се контрола по нашите граници във връзка със сънародниците ни. които живеят там. Разширява се броят на лицата, които подлежат на карантина, която не е доброволна, а наложителна ”, акцентира проф. Мутафчийски. Той означи, че до тази вечер сходни ограничения ще подхващат и други страни.

Проф. Мутафчийски е получил увещание от Министерство на вътрешните работи, че се подхващат по-строги ограничения за идващите у нас. Сформирани са групи са търсене на евентуално инфектирани лица.

Началникът на Националния действен щаб означи и една добра вест, обвързвана с подготовката на лечебните заведения у нас. “Подготовката в лечебните заведения тече с цялостна мощ. Кампанията за набиране на доброволци дава извънреден резултат в Александровска болница. Такъв развой върви и във ВМА ”, сподели проф. Мутафчийски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР