Още два кораба за превоз на зърно напуснаха украинското пристанище

...
Още два кораба за превоз на зърно напуснаха украинското пристанище
Коментари Харесай

Още два кораба със зърно потеглиха от Украйна

Още два кораба за транспорт на зърно напуснаха украинското пристанище Черноморск (Иличовск) във вторник , като част от договорката за деблокиране на украинския морски експорт, заяви турското министерство на защитата, с което общият брой на напусналите страната според съглашението за безвредно прекосяване стана 12 , предава Ройтерс.

" Оушън Лайън " е потеглил за Южна Корея, превозвайки 64 720 тона царевица, до момента в който по-малкият транспортен съд " Рахми Ягчи " транспортира 5300 тона слънчогледов шрот за Истанбул.

Организацията на обединените народи и Турция предишния месец след предизвестия, че прекъсването на доставките на зърно, породено от спора, може да докара до сериозен дефицит на храна и даже апетит в някои елементи на света .
 Борел: Износът на зърно от Украйна е въпрос на живот и гибел
Борел: Износът на зърно от Украйна е въпрос на живот и гибел

Топ дипломатът на Европейски Съюз чака тази седмица да се реализира съглашение

, напуснали Украйна в неделя, са закотвени покрай Истанбул и ще бъдат инспектирани във вторник, се споделя в изказването на министерството на защитата.

Преди Русия да нахлуе в Украйна на 24 февруари двете страни дружно осигуряваха съвсем една трета от международния експорт на пшеница.

Възобновяването на износа на зърно се следи от Съвместен координационен център (JCC) в Истанбул , където работят съветски, украински, турски и чиновници на Организация на обединените нации.

Украйна се надява да изнесе 20 милиона тона зърно в силози и 40 милиона от новата си годишна продукция , сподели през юли икономическият консултант на страната Олег Устенко. Правителството се надява да завоюва 10 милиарда $ за тежко ударената от войната стопанска система от тези размери, само че Устенко сподели, че може да са нужни от 20 до 24 месеца, с цел да ги изнесе, в случай че пристанищата не действат вярно.

Междувременно стана ясно, че получателят на царевицата от, който дойде в ливанското пристанище Триполи е отказал да одобри товара, като е декларирал че зърното е престояло в кораба повече от пет месеца . Засега не е ясно какво ще се случи с тази царевица, която беше предопределена за фураж за пилета.
 Организация на обединените нации: Задава се невиждан международен апетит
Организация на обединените нации: Задава се невиждан международен апетит

Над 460 000 души в Сомалия, Йемен и Южен Судан пребивавам в условия на глад
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР