Още два дни остават на политическите сили да регистрират кандидат-депутатските

...
Още два дни остават на политическите сили да регистрират кандидат-депутатските
Коментари Харесай

Регистрацията на листите за 49-ото НС продължава до вторник


Още два дни остават на политическите сили да записват кандидат-депутатските си листи.
ГЕРБ-СДС през днешния ден внесоха документите си по места.

Допълнителна изясненост към този момент има и по листите на новото обединяване „ Продължаваме промяната-Демократична България “.

По информация на bTV съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов ще бъде лидер в Русе. Другият съпредседател на партията Христо Иванов застава отпред в 24-ти МИР София.

В противоречивата София-област едно от имената, които се разискват е на пулмолога Александър Симидчиев. За това място настояваше и Александър Дунчев от „ Продължаваме промяната “.

Централната изборна комисия (ЦИК) отхвърли на новата коалиция ПП-ДБ да добави и „ Обединени земеделци “. Причината - забавяне с документите.

В ефира на bTV Христо Петров от „ Продължаваме промяната “ пък разяснява, че с изявленията си съпартиецът му Александър Дунчев е постигнал противоположния резултат. Дунчев оспорваше реденето на листите в София-област в обединяването.

„ Всеки от нас има идея и ще продължава, не трябва да поставяш личната си идея пред общата “, съобщи Христо Петров от „ Продължаваме промяната “.

След като през вчерашния ден ГЕРБ-СДС оповестиха водачите си през днешния ден започнаха да записват и листите си. В Стара Загора се оповестиха за запазването на „ Марица Изток “, а във Варна желаеха постоянно държавно управление.

„ България има потребност от постоянен кабинет, нашите съперници явно не желаят да има държавно управление и в предишния Народното събрание саботираха опитите ни “, сподели Даниел Митов, лидер на ГЕРБ-СДС във Варна.

Първата листа записана от Българска социалистическа партия също е във Варна.

„ Ключово е да има държавно управление, тъй като не е обикновено в границите на две години да има пети изключителни парламентарни избори, тъй че това, което зависи от Българска социалистическа партия, ще бъде положено, нашата диалогичност ще я проявим и в идващото Народно заседание “, сподели Борислав Гуцанов, лидер на листата на Българска социалистическа партия във Варна.

Срокът за регистрация на листите изтича във вторник, когато ще са дефинитивно ясни и кандидат-депутатите за 49-ия парламент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР